Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Chiar ma gandeam si la manuale, ca nici manualele nu sunt toate mantuiroare, dar trebuie sa inveti din ele daca vrei sa faci scoala... Manualele e fizica, chimie si biologie sigur au si bibliografie neortodoxa sau chiar ateista, dar tot trebuie sa invatam din ele la momentul respectiv.
Si eu citesc ori din dorinta de cunoastere ori pentru pura relaxare si destindere dupa o saptamana grea. La fel cu muzica, la fel cu filmele. Si sunt mare amatoare de filme si seriale despre criminalistica si fantasy, cele fantasy ma relaxeaza, iar din cele de criminalistica am mai invat cate una-alta.
Mai degraba faptele care le faci sunt mantuitoare decat muzica ce o asculti sau filmele ce le privesti sau cartile ce le citesti; totusi, avem (majoritatea, sper) discernamant, astfel incat sa putem vedea si partea buna a lucrurilor.
Si vesnicul Harry Potter, mult iubitul de copii si mult blamatul de catre crestini are o componenta foarte frumoasa si foarte buna care iese in evidenta mai mult decat "magia" si ce practici or mai fi pe-acolo, si anume PRIETENIA...
Si totusi refuz sa cred ca a fi crestin adevarat inseamna condamnare la suferinta lumeasca, la neimpliniri si la frustrari, tot lumesti, pentru ca TRAIESTI IN LUME, alaturi de tot ce e LUMESC; nu pot abandona tot ce e lumesc, ca o dai in altele.
Sa iti duci crucea nu CRED ca inseamna sa fi tot timpul trist si posomorat; nu inseamna sa nu mai faci nimic pentru tine daca asta inseamna sa faci si ceva neortodox (de exemplu sa te uiti la un episod din criminal minds sau supernatural sau grey's anatomy sau orice alt film care nu are ca tema ortodoxia), nu inseamna sa fi pustnic.
|
Corinușa, trecând peste cartea aceea, care-i mâzga neîmplinirii sentimentale ale minții scriitorului și căutarea plăcerii carnale, nu a iubirii întregului, a emoțiilor, nu a sentimentelor, și mai multe de zis, dar revin:
Manualele școlare, sunt uimitoare. Frumoase, bine structurate, gândite pentru nivelul "studiosului" ăla mic. :) Ce frumos! Ce muncă de lăudat, fac profesorii ! Cât de mare nevoie avem de ei.
Perfect de acord.
Dar când apare primejdia?
Atunci când iei binele dăruit de Dumnezeu ție, omului, și îl pui în slujba vrăjmașului nevăzut. Te faci unealtă a lui, contra Domnului. Atunci și alții suferă. Smintești pe cei mai mici, și mai bine este a lega o piatră de moară de gât și să te arunci în apă, cum spune Scriptura. Simbolic, adică, așa mare rău provoacă.
Concret:
Când vedem, că în manuale, se inoculează credința evoluționistă. Pentru că știm deja, că evoluționismul e un cult. Nu e dovedit științific. E o religie.
Când în manuale apare milioaaaane și milioane de ani, aia-i îndoctrinare. Prozelitism. Știința în sine, logica, argumentație, gândirea rațională, afectivă, da? Materiile elementare, deci, sunt vitale dezvoltării normale ale creierului. Dar din 1964, manualele au luat o curbură spre adânc, în prăpastie. În minciună.
Președintele american Roosevelt, a "poruncit", să fie introduse în manualele școlare, evoluționismul, la 1964.
Dar fi atentă.
Profesorul KENT HOVIND, dovedește științific, că evoluția e o minciună !
Scrii pe youtube: "profesor H against evolutionism". Că i-am uitat mai demult numele, și țineam minte H, de la Hristos. Și uită-te la primele 12 rezultate.
Spectacol face profesorul Hovind. Și nu-i ortodox, fiindcă harul lucrează chiar și în păgâni, spune Sfântul Isaac Sirul, în Filocalia 10. E profesor de biologie moleculară, de anatomie și genetică.
Uită-te la cât mai mult, e în engleză, dar merge și cu subtitrare adăugată ulterior.
Până în anii 1800 nu au existat fosile. Culmea! Odată cu apariția lui Darwin, apar și fosilele. Și tot culmea, Darwin apare, după 1771, după revoluția franceză și întemeierea franc-masoneriei "iluminate".
Iar înainte, prin sute de siteuri arheologice, nu au existat fosile. Apoi, abracadabra, nu? Fosile!
Sunt defapt oase de elefant, de rinocer, de hipopotam, de girafă, de zebră, de crocodil, ce au fost puse combinat împreună, și alte design-uri, ca să dea formele "fosilelor" și să susțină evoluționismul.
Fără nicio probă științifică.
Deci, orice citești, îndoiește-te. Caută să compari cu credința ta. Creștină, nădăjduiesc. Dar omul, dacă nu are credință, dacă se îndoiește de Dumnezeu, de creștinism, dacă NU CREDE, cu ce-i de vină Dumnezeu? Hristos nu obligă. Omul dacă nu are credință, crede în evoluție, sau în nimic, ateist fiind.
Înțelegi, Corina?
Iar faptele care le faci, și muzica care o asculți și filmele, nu sunt mântuitoare, Corina! Ar fi culmea! :)
Și ateii fac fapte bune. Se vor mântui? Sigur că nu.
Nu faptele ne mântuie, ci salba, sau compendiul celor 3: credință, fapte și har. Scoți una, nu te mântuiești. E dificil să explic așa de mult.
În nici un caz muzica nu mântuie, genurile muzicale, nici anii genurilor muzicale. Muzica n-are nicio treabă cu mântuirea. E doar ceva tipic tineresc, sau după tinerețe, tipic plafonării intelectuale. Sau euforiei de moment.
Deci, oare chiar vezi partea bună a lucrurilor? Cât de adânc poți gândi și vorbi? Cât de mult iubești pe Dumnezeu! Cât de multe poți spune despre un fir de iarbă? Poți plânge când vezi un fir de iarbă?
Vezi, Corina?
Harry Potter? Are semnul lui lucifer în frunte, că tot vorbim de icoane. În timpurile din urmă, semnu fiarei, va fi pe mână sau pe frunte. Întâmplătoare lucruri? Nu există coincidențe. Există opțiuni. Toate ți se arată clar și limpede. Și cele bune și cele ce resping binele.
Iar despre prietenie, e mult de vorbit...
Dar despre lume? Aparții lumii? Lumea? "O dăm în altele", spui?
Bine, hai să o dăm în altele...
Știu că citești Biblia extrem de rar și foarte puțin, deci hai să citim împreună 12 versete, vrei? Hai te rog...
Ca cei 12 Apostoli:
Evrei 11, 38:
Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului.
I Corinteni 4, 10: Noi suntem nebuni pentru Hristos; Noi suntem slabi; iar noi suntem întru necinste!
Iov 30, 5:
Erau goniți din mijlocul oamenilor și după ei lumea urla ca după niște hoți.
Matei 16, 26:
Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?
Ioan 14, 17:
Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi!
Ioan 15, 18:
Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.
Ioan 16, 33:
În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.
I Corinteni 1, 21:
Căci de vreme ce întru înțelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înțelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.
I Corinteni 11, 32:
Dar, fiind judecați de Domnul, suntem pedepsiți, ca să nu fim osândiți împreună cu lumea.
Ioan 17, 14:
Eu le-am dat cuvântul Tău, și lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
Și cireașa de pe tort:
I Corinteni 7, 31:
Și cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca și cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece.
Iacov 4, 4-5:
Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu. Sau vi se pare că Scriptura grăiește în deșert? Duhul, care sălășluiește în noi, ne poftește spre zavistie?
Ei, vezi, Corina? Acum ce mai zici?
Trebuie să avem mare grijă la ce ne raportăm, și dinspre ce parte venim, și încotro mergem.
Și fiindcă am vorbit despre muzică, să fi foarte atentă la muzică, că nu mântuie, dar naște desfrânare, uite:
Isaia 23, 16: "
Ia chitara, dă ocol cetății, tu, desfrânată! Cântă cât mai bine, reia cântările ca lumea să-și aducă aminte de tine!"
Aș vrea să-ți mai scriu multe, Corina, dar e deja prea mult...
Poate nu citești tot, nu mă supăr, iartă-mă...