....:) Nici vorbă! Sunt un butoi plin de alcool, ce nu se vede din tot ce scriu? Așa că Mihnea, oriunde ar lovi, tot în alcool nimerește. Sau, mă rog, așa îi place să creadă, proiectînd probabil abureala dinlăuntrul lui pe care ar voi s-o inhalăm și noi.
Vrea nu vrea, copiii care slujesc împreună cu preotul se numesc, în Sfânta Biserică, "copil de Altar" sau "băiat de Altar".
Nu avem nevoie de terminologia fandosită, de inovațiile stâlcite, de franțuzismele și bonjurismele catolicilor pentru a numi cele ce țin de Biserica noastră românească, Tradițională, Ortodoxă prin cuvinte din limba curată românească.
Alții însă, care au pierdut ce-au avut prin proprie alegere, desigur că se mulțumesc și cu încropelile unor înlocuitori penibili. Apropos de alcool: dacă vin nu mai avem, bem și oțet, nu? Dar e penibil să venim la băutorul de vin și să-i recomandăm oțetul nostru, puah!...
Știu că pe Mihnea îl deranjează că îi scot în evidență, din când în când, intențiile și așa transparente de a face popularizare BC pe forumul ortodox. El voiește să ne obișnuim cu terminologia BC, ca prim pas către duhul lor. Dar uite că eu nu am nevoie de franțuzismele și alte inovații terminologice (și semantice) din BC și, la rândul meu, însoțesc falsul lui cu originalul nostru românesc și creștin ortodox.
|