Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia
Dacă întreb pe X ce apartine de religia Y sau de denominatia Y1 îmi dă criterii si argumente care sustine varianta lor.
|
Dar eu nu am sustinut, pe acest topic, vreo varianta. Eu am enuntat criteriile vizibile dupa care putem sti care este Biserica lui Cristos: unicitatea, sfintenia, universalitatea si caracterul apostolic. Ele decurg din Biblie si toate sunt enuntate de Cristos. Prin urmare, oricine, plecand de la prezumptia ca Biblia este adevarata, poate sa-si dea seama, pe baza Bibliei si numai a ei, care este Biserica intemeiata de Cristos.
Desigur, poti intreba "de unde stim ca Biblia, si nu Cartea Tibetana a Mortilor, este adevarata" ? Ei bine, asta e alta intrebare. Te rog: un topic, o intrebare.
Citat:
Si dacă as sti cu absolută certitudine că există una adevărată dar nu se stie care din cele 4000 eu tot as refuza să joc la această ruletă când sunt 99.97% sanse să o aleg pe cea gresită si să îmi irosesc timpul pretios care îl am pe acest pământ slujind.
Ori cum o iei ajungi la aceasi concluzie si anume că nu toate pot fi adevărate, dar toate pot fi false.
|
Un lucru e limpede, fiind la mintea cocosului. Daca luam drept adevarat ca Dumnezeu exista si ca El a creat mijloace de legatura cu El, atunci aceste mijloace nu pot fi excesiv de greu de aflat, lucru care le-ar face inutile. Refuz sa cred ca Dumnezeu se distreaza facand ghicitori cu oamenii. Ca El a intemeiat o Biserica a carei aflare sa fie chestie de ruleta, si anume cu sanse de gasire de 0 virgula 0 si ceva la suta. Eu cred ca mijlocul de legatura cu El, caruia ii spunem "religie" e usor de aflat pentru oricine are un pic de informatie si un pic de bunavointa. Religia lui Dumnezeu trebuie sa fie ceva la indemana oricui, o sansa pentru oricine de pe Pamant.