View Single Post
Vechi 26.02.2015, 23:17:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul

Dacă întreb pe X ce apartine de religia Y sau de denominatia Y1 îmi dă criterii si argumente care sustine varianta lor.
Dar eu nu am sustinut, pe acest topic, vreo varianta. Eu am enuntat criteriile vizibile dupa care putem sti care este Biserica lui Cristos: unicitatea, sfintenia, universalitatea si caracterul apostolic. Ele decurg din Biblie si toate sunt enuntate de Cristos. Prin urmare, oricine, plecand de la prezumptia ca Biblia este adevarata, poate sa-si dea seama, pe baza Bibliei si numai a ei, care este Biserica intemeiata de Cristos.

Desigur, poti intreba "de unde stim ca Biblia, si nu Cartea Tibetana a Mortilor, este adevarata" ? Ei bine, asta e alta intrebare. Te rog: un topic, o intrebare.

Citat:

Si dacă as sti cu absolută certitudine că există una adevărată dar nu se stie care din cele 4000 eu tot as refuza să joc la această ruletă când sunt 99.97% sanse să o aleg pe cea gresită si să îmi irosesc timpul pretios care îl am pe acest pământ slujind.

Ori cum o iei ajungi la aceasi concluzie si anume că nu toate pot fi adevărate, dar toate pot fi false.
Un lucru e limpede, fiind la mintea cocosului. Daca luam drept adevarat ca Dumnezeu exista si ca El a creat mijloace de legatura cu El, atunci aceste mijloace nu pot fi excesiv de greu de aflat, lucru care le-ar face inutile. Refuz sa cred ca Dumnezeu se distreaza facand ghicitori cu oamenii. Ca El a intemeiat o Biserica a carei aflare sa fie chestie de ruleta, si anume cu sanse de gasire de 0 virgula 0 si ceva la suta. Eu cred ca mijlocul de legatura cu El, caruia ii spunem "religie" e usor de aflat pentru oricine are un pic de informatie si un pic de bunavointa. Religia lui Dumnezeu trebuie sa fie ceva la indemana oricui, o sansa pentru oricine de pe Pamant.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 27.02.2015 at 00:15:17.
Reply With Quote