Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
Exagerezi. Asa este el, un occidental calculat si uneori mistocar, imi aduce aminte de personajul Margarit, uneori. Eu si Pelerinul avem dese dispute pe teme politice, eu fiind practic un adept al unora pe care el i-a r vrea stersi de pe harta, si viceversa. :) Dar respectul uman mutual ramane.
Asta imi place la protestanti, ca sunt liberi de orice autoritate, in afara de cea auto-acceptata a Bibliei. Ca asta duce deseori la erezii si greseli cu carul, e adevarat, dar eroarea e pretul libertatii, zicea cineva. Pe de alta parte, nu exista crestinism adevarat fara Maica Domnului, deci...
Si, uita-te si la propunerea mea. Gandeste-te nu atat la agitatie propagandistica (sunteti tare inflacarati in credinta, tu si bin si Igor; exact opusul meu, care nu dau doi bani pe organizatii, loialitati ideologice, alea-alea, dar culmea e ca eu va inteleg, dar nu si reciproc), cat la Sf. Post. Sa luam cu totii o pauza. Topicul sa nu fie inchis, dar sa ia o pauza. Pe bune.
|
Fie si numai un suflet pierdut de asa-zisa libertate "auto-acceptata" a Bibliei este o Tragedie adusa umanitatii. Iar despre cei care duc in ispita pe altii mai bine era pentru ei "sa nu se fi nascut"! Cutremuratoare cuvinte, nu-i asa?
Acum, se vede treaba ca sunt cei din afara Bisericii prin care vin ispitele. Dar foarte grav e ca sunt din Biserica prin care vin ispitele. Primii sunt fiii fariseilor, ceilalti sunt fiii lui Iuda Iscarioteanul.
Frate Barsaumas, daca tu, care te consideri fiu al Bisericii Ortodoxe afirmi ca refuzi autoritatea si ascultarea de Biserica si ierarhii ei, frate, cauta-ti de-acum dudul, funia si sapunul! Neascultarea unui credincios de poruncile Bisericesti este pacat impotriva Duhului Sfant! Cu compatimire iti spun asta!
Iar in ce-l priveste pe pelerin, el "iscodeste" scrierile Sf.Parinti. A gasit - sau asa crede el - contradictii marunte in ele si, prin extensie, lanseaza cate un subiect cu ajutorul caruia sa le scoata in evidenta. Asta e lucrare diavoleasca! Doamne ajuta sa nu o faca deliberat, ci intr-un mod inconstient, din vreo fustrare neconstientizata!