Citat:
În prealabil postat de GMihai
Al V-lea sinod ecumenic a avut loc în anul 553. Fericitul Augustin a murit în anul 430.
Și tu spui că ți-ai dat licența în teologie cu o lucrare despre Fericitul Augustin ?!!
Eu zic să nu mai continui, Igore, că te faci de râs ceva ce nu s-a pomenit.
Apropo, de dat licența zici că ai dat-o. Ai și luat-o ?
|
De ce voi vorbiți atât de acid, cu toții? Marea majoritate, aveți multă aciditate în cuvinte...
Mă întristează lucrul acesta. Mai ales pe un forum creștin...
În fine.
G.Mihai, fi atent, frățior: consider că nu am greșit. Ontologic. Îți explic: la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic, din cele 9 (nu 7), se actualizează, se reamintesc toate hotărârile celorlalte Sfinte Sinoade Ecumenice de dinainte.
Deci cine a fost osândit în sinodul I, este amintit să în sinodul 8, când pe lângă toți, din fiecare sinod, se amintesc ereticii și dogmele mântuitoare, apoi, ereticii din sinodul 8, respectiv, "romano-catolicii", (cu iertare dacă te ofensez, tu fiind dintre ei) și apoi se amintește dogma mântuitoare stabilită și vorbită, dialogată, dovedită, scripturistic în primul rând și patristic, fixată în acel sfânt sinod.
Deci Augustin de Hipponia, nu trebuia să fie prezent la nici unul din Sinoadele 1, 2, 6, 7, 8, sau 9, ca să se vorbească despre el, înțelegi? Origen, la fel. Ontologic, este UN UNIC și SINGUR SFÂNT SINOD ECUMENIC, al BISERICII. Întins pe mai multe părți, timp de sute de ani. Sunt reamintite ereziile, reamintite, reîntărite hotarele învățăturii mântuitoare.
Sinodul al 8-lea Ecumenic între 879-880, combate filioque al apusului, combate primatul papal, ca erezie, stabilește autocefalia fiecărei Biserici Creștine, cu un Patriarh egal cu ceilalți Patriarhi, pentru a se răspândi corect și Biblic, sănătos și patristic, creștinismul, pe întreg pământul, în libertate și responsabilitate. Catolicii, au trimis conquiztadori spanioli ai inchiziției, și au măcelărit pe mayași, azteci, pentru ai jefui de aur. Nu aveau ei treabă cu creștinismul.
Ultimul Sfânt Sinod Ecumenic este al 9-lea, din anul 1341, se vorbește despre esena necreată i energia necreată a lui Dumnezeu i despre rugăciunea isihastă. Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Marcu al Efesului, Sfântul Isidor și Sfântul Teodor Studitul, condamnă pe Varlaam și Achindin, ca eretici.
Licența mea nu este despre ereticul Augustin, ci despre "Ereziile romano-catolice și influența lor asupra Ortodoxiei de astăzi", și am promovato cu 10, la Timișoara, da, din mila lui Dumnezeu și binecuvântarea ierarhului nostru drag, Preasfințitului Paisie Lugojanul, cel mai viu episcop din câți am ascultat vreodată, după Serafim de Pireu.
Mulțumesc că te îngrijorezi pentru mine, și îți mulțumesc pentru gândul curat și inima bună.