View Single Post
Vechi 28.01.2008, 13:36:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
in ultima fraza anterioara nu era nici un citat ci o constatare.... iar inca o chestiune, mie imi pare ca modificarile la simbolul credintzei facute de antihrist in unele biserici se fac in duh, adica neobservat ca text ci ca duh in care faci marturisirea, deci daca la asta se refera shi nu neaparat la textul scris, ca poate ca shi la textul scris v-a fi... asha ca.... ce spunea parintele Lavrentzie al Cernigovului, poate ca se refera la duhul marturisirii shi la duhul rugaciunii ca v-a fi schimbat in bisericile in care se v-a aduce jertfa sangeroasa... dar ce inseamna jertfa sangeroasa, aici intra multe aspecte, dar unul foarte important ar fi acela ca unii creshtini se impartashesc des dar cu nevrednicie, shi atunci jertfa nesangeroasa pentru iertarea pacatelor, in timp shi din cauza inmultzirii pacatelor devine o jertfa sangeroasa pentru respectivul ortodocs, care nu reusheshte sa aduca roade ale duhului respectiv ale schimbarii interioare dupa chipul tainic al lui Hristos.... deci impartashirea spre nevrednicie imi pare ca ar fi una din jertfele ce duce spre ideea jertfei sangeroase... adic creshtinul nu se indreapta spre drumul umilintzei, pocaintzei tainice, ieshirii din pacate, lasarea omului lumesc, al egoismului shi al slujirii de slujitori idoleshti, nashterea din adevar fatza de Dumnezeu shi nemaitrairea in miciuna... ca mai sunt shi alte feluri de jertfiri sangeroase pe care le banuiesc dar n-am sa le amintesc....
chestia cu impartashirea neurmata de roade, adica impartashirea deasa dar nu spre vrednicie care mi-a facut in minte legatura cu proorocia sfantului Lavrentzei ca nu prea intzelegeam ce inseamna aia jertfa sangeroasa, am ajuns la concluzia asta citind cuvintele unui sfant din indreptarul de spovedanie, shi am ajuns la concluzia ca poate se refera la jertfa sangeroasa nu numai a ortodocsului ci poate shi a lui Hristos, dar poate ca se refera la revenirea in unele biserici la jertfele animaliere pentru pacate, asha cum se practica la unele popoare... oricum sunt multe posibile interpretari.... shi multe din ele valabile...
Reply With Quote