View Single Post
Vechi 02.03.2015, 09:24:32
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Păi de ce să căutăm argumentul forte în exemplele naturii? Această natură, pe care o cunoaștem noi, este și ea una căzută. Urmarea păcatului protopărinților s-a extins asupra întregii Zidiri.
Și invers, nu întâmplător ci strâns legat de acest fapt, noi cunoaștem că Sfânta Liturghie sfințește și chiar ține tot Cosmosul.

*
Nu cred că e vorba despre oroare față de acuplare, ci pur și simplu de înțelegerea duhovnicească a omului de dinainte, respectiv de după cădere.
Între legea trupului și legea duhului nu găsesc că am putea întrezări un raport de respingere cu oroare (nu găsesc distanță),
ci o luptă maximal intimă (găsesc apropiere) pentru a pune stăpânire pe cârma minții (și inimii) omului.
Pai, frate, Cosmosul a existat oricum, si inainte de Intrupare. In consecinta, si inainte de prima liturghie oficiata pe Pamant. Ce afirmi nu este demonstrabil.
Stiu ca asa place unora sa creada si sa credem, dar...sfanta liturgie e un ritual, iar Pamantul, planetele, Soarele, Luna, stelele, au o existenta independenta de ce facem noi, desi evident noi putem, uneori din fericire, alteori din pacate, influenta considerabil. Faptul ca se oficiaza o liturgie undeva sau nu, nu influenteaza mersul obisnuit al lucrurilor in Universul Vazut.
Dumnezeu Proniatorul, Preasfanta Treime, e Cel Care ne tine pe toti.

Last edited by Barsaumas; 02.03.2015 at 10:15:37.
Reply With Quote