View Single Post
Vechi 03.03.2015, 12:27:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de florentina2014 Vezi mesajul
De multe ori m-am intrebat,cum se face de exista oameni care par atat de credinciosi iar ei se cred la fel,mergand la biserica,tinand post,citind carti sfinte,dar.......apoi se despart de acestea si afiseaza o rautate,fac lucruri urate,vb urat,jignesc,se comporta urat!Care sa fie explicatia?Chiar mi-a fost dat sa intalnesc si sa cunosc multe astfel de persoane,care credeam dupa ceea ce faceau ca sunt painea lui Dumnezeu si cand colo,rautate!Cum catalogam astfel de oameni?Care sa fie motivul pentru care se comporta asa?
Fiecare om crestin are si ispite. Daca necuratul a incercat sa-L ispiteasca pe Insusi Hristos, cum nu-l va ispiti si pe crestin? Asadar, trebuie sa facem un efort sa vedem ce ganduri ne tulbura pe noi insine. Am putea sa ne inchipuim ca astfel de ganduri sau chiar mai rele il tulbura si pe aproapele care ne greseste. Gandurile pot fi si ale noastre, dar pot fi inspirate de Dumnezeu sau de cel rau. Atunci cand nu ne silim sa avem ganduri bune ii lasam loc celui rau sa ne tulbure cu ganduri de-ale sale. Iar noi credem ca acelea sunt gandurile noastre! Ne indreptatim si ne trufim. La fel poate face si aproapele care nu ia aminte la gandurile sale in primul rand. Gandurile rele sunt niste talhari, niste hoti de suflete. Trebuie sa-L rugam pe Dumnezeu sa le alunge de la noi. Luand seama la gandurile noastre si luptand cu ele, il vom privi cu mila pe cel care inca se afla printre talharii gandurilor necurate.

De aici incolo, ne alegem o strategie in functie de starea noastra duhovniceasca. Il certam, il ignoram, il aratam greseala, ii aratam o istorioara duhovniceasca din care sa extraga invatatura cuvenita, cerem sfat de la duhovnic etc.

Nu-i putem cataloga nicicum, caci nu stim cata pocainta fac ei insisi atunci cand isi vad propriile greseli. Putem sa-i ajutam sa-si vada greselile, dar cu inima de mama, nu de judecator. Inima de judecator trebuie s-o avem doar pentru noi.
Reply With Quote