Acum orice macare ar tb sa fie sanatoasa, altfel se cheama ca bagam otrava in noi....( ceea ce si facem de multe ori, din pacate). Asa ca macar atunci cand avem posibilitatea sa gatim si sa mancam ceva mai sanatos, n-a trebui sa ezitam.
Stiti insa ce ar fi amuzant acum? Pana acum nimeni nu tinea post la mine-n casa, si voiau sa gatesc mancaruri cu carne in ele, si ciorba si felul doi, chiar si spanacul il vor cu lapte, unt, oua, vinetele cu maioneza, etc. Imi ziceau ca daca nu vreau carne sa o dau deoparte, sa mananc doar zeama sau legumele.... acum arfi amuzant sa vrea ei sa tna post si eu sa fiu scutita, si sa le fac la fel :))) ( cand normal ar fi sa fac mancarurile de baza vegetale, si pt cine nu poate sau are nevoi speciale, copil, bolnav, gravid, sa-i fac alaturi un ou sau un piept la gratar...sa le zic si eu ca nu pot manca ciorba fara carne sau tocana fara nitica afumatura :):):); daca nu le convine, sa " posteasca" de tot..
Oricum ii compatimesc, saracii, pt ca si cei care nu vor sa tina post niciodata, tot pot ajunge sa posteasca la un moment dat de nevoie, adica de boala, si atunci e mult mai rau...( pana si al meu a fost nevoit sa posteasca anul trecut vreo 2 zile, aproape complet, cand s-a operat, chiar in saptamana mare...ca sa nu mai zic cat a patimit...)
( A nu se intelege insa ca chiar a bucur, din contra,'chiar imi fac griji pt cei care nu pot si nu vor sa se abtina de la anumite lucruri...ba chiar ma tem ca si mie imi va fi greu pe viitor sa ma mai abtin, daca acum mi se permite sa mananc ce si cat vreau, mi.e frica sa nu ma obisnuiesc asa...)
Cred insa ca pana la urma postul e o chestiune individuala, nu i se poate impune nimanui un anume " canon", ce si cat sa manance (lunea mananci 100 gr de paine si 1 mar, martea 2 cartofi si trei masline...), decat tot sarmanilor care ajung prin spitale cu diverse afectiuni...fereasca Dumnezeu...
Last edited by fallen; 03.03.2015 at 14:33:05.
|