Citat:
În prealabil postat de florentina2014
De multe ori m-am intrebat,cum se face de exista oameni care par atat de credinciosi iar ei se cred la fel,mergand la biserica,tinand post,citind carti sfinte,dar.......apoi se despart de acestea si afiseaza o rautate,fac lucruri urate,vb urat,jignesc,se comporta urat!Care sa fie explicatia?Chiar mi-a fost dat sa intalnesc si sa cunosc multe astfel de persoane,care credeam dupa ceea ce faceau ca sunt painea lui Dumnezeu si cand colo,rautate!Cum catalogam astfel de oameni?Care sa fie motivul pentru care se comporta asa?
|
Motivul este că încă nu am căpătat în dar pacea lui Hristos.
Noi aspirăm la condiția de creștini dar uneori drumul e tare lung. Pocăința (schimbarea, înnoirea minții) e adeseori un proces foarte întortocheat, cu reveniri, cu căderi, cu perioade cumplite, cu ieșiri din minți la unii în anumite momente...
Alteori merge mai ușor, adică repede fără mari opreliști - din câte am citit și întâlnit.
Așadar noi creștinii ne vom lepăda de toată răutatea și vom fi unitari cu ideile, lecturile, vorbele și năzuințele noastre nobile, doar atunci când vom avea în suflet pacea Domnului.
Pe de altă parte, ceea ce ni se pare a fi răutate la un om e foarte probabil să fie nedesăvârșirea noastră personală proiectată pe altul.
Iar un om aspru și drept nu e neapărat rău. Deși oamenii cu adevărat aspri, ca mod general de a fi, se pare că nu ajung niciodată la măsuri duhovnicești mai înaintate. Se poticnesc de asprime ca de un zid și bat pasul pe loc.