Citat:
În prealabil postat de fallen
Desigur, cand o sa murim, or sa se termine toate...
Zicea un parinte ca cu cat suntem mai neiertatori, cu atat se inmultesc ispitele...daca noi nu iertam gresitilor nostri, nici Dumnezeu nu ne scuteste de ispite...
Cand eram eu distribuitor, aveam un client care era foarte intransigent cand i se greseau comenzile...desigur nu greseam numai eu cand ii luam comanda, se putea gresi si la facturare, si la depozit cand ii impacheta marfa, si soferul putea sa uite sau sa-i incurce marfa, etc. Si obisnuia sa zica " daca aveam asa angajati ca voi, ma dadeam cu capul de pereti"sau " daca asa eram si eu pe unde am lucrat,..", mai zicea ca are pretentia ca si angajatii lui si cei cu care colaboreaza sa fie la fel de constiinciosi cum a fost si el cand era angajat, dar ca nu are parte de asa ceva, si atunci ziceam ca e prea rau si exigent, cere prea mult de la noi, uita de unde a plecat, cand era si el mic si neputincios si poate mai gresea sau nu-si dadea toata silinta; dar acum constat ca avea dreptate, il inteleg..mai ales cand vad in ce hal mi se gresesc si mie comenzile, la ordinea zilei...dar poate corect ar fi inainte sa judec si sa blamez pe cei care au gresit ( desi numai eu suport consecintele greselilor, ei cel mult isi cer scuze, spun ca n-au inteles bine, sau chiar ca asa am zis noi...) sa imi amintesc si eu de unde am plecat, cand mai greseam si noi si prejudiciam pe altii...
|
Normal ar fi sa ne amintim si greselile noastre din trecut si sa ne smerim.
Mereu gandim ce este mai rau si mai dezagreabil despre altii cand gresesc,ca sunt prosti,slab pregatiti,cu mintea hai-hui etc .
Imi amintesc o zi proasta la serviciu cand asteptam rezultatul unui diagnostic...doctorul imi vb despre o posibilitate de diagnostic foarte grava.M-am intors la birou aproape o umbra,din cand in cand ma duceam la toaleta si trageam o portie de plans.
Toata ziua am facut greseli si-l auzeam pe seful meu exasperat cum se plangea altcuiva ca nu stie de ce sunt atat de"handicapata"in ziua respectiva ca de obicei nu dadeam semne ca as fi retardata...
Cum sa ma mai concentrez stiind ca exista posibilitati mari sa mor la 25 de ani?