Nu m-a " iertat", l-am facut. A costat 250 lei si din fericire a iesit bine. Nu era problema neaparat de cost cat de teama unui rezultat nefavorabil ( " risc crescut"). Unei fete in sapt. 19 ii iesise la testul triplu risc crescut de sindr. Edwards, desi la ecografie era totul in regula, si au pus-o sa repete testul...tot atat costa ( 250 lei), dar nu cred ca asta era cea mai mare problema a ei atunci, ci teama ca ar putea sa nu fie in regula...si nu sunt chestii pe care le poti preveni sau combate, adica daca sti ca are risc de nu stiu ce ( anomalie cromozomala) poti sa faci vreun tratament sau sa iei vreo masura...in cazul bolilor infectioase intr-adevar, daca sti la ce ai si la ce nu ai imunitate, te poti feri de expunere...( de ex daca nu ai Ac pt varicela sau rubeola si esti cadru didactic sau medical, nu e bine pt ca esti expus si poti sa faci boala respectiva, ceea ce pe tmpul sarcinii nu e deloc ok...)...dar in caz ca ai o suspiciune ( un " risc crescut" de sindr. Down sau Edwards, nu poti decat sa mergi mai dparte cu investigatiile, sa faci amniocenteza sa vada sigur daca ai sau nu ai...iar aici pe langa costuri (1250 lei), exista si risc de pierdere a sarcinii...dar asta pana la urma nu e obligatorie, mai ales daca ai ajuns in trimestrul 2 si ecografia pare in regula...cred ca multa lume se linisteste si asteapta sa vada ce-o vrea Dumnezeu...
Last edited by fallen; 05.03.2015 at 16:24:44.
|