View Single Post
Vechi 06.03.2015, 02:06:08
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Am citit ce a scris Lucian si pur si simplu, eu ,una nu deduc absolut deloc ca ar face referire la doua persoane.
Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nu-mi explic de ce il acuza pe Lucian de asa ceva. Nu a zis asa ceva si nici
n-a lasat sa se deduca din subsidiar ca se refera la asa ceva. Insinuarile lui Capy la adresa lui si a altora sunt paralele si halucinante.
Al cui o fi acest comentariu, al tău sau al lui Lucian? Te-a angajat avocat?

Din Hotărârile celui de-al V-lea Sinod Ecumenic:
Citat:
În prealabil postat de Capy Vezi mesajul
V.Daca cineva intelege singurul ipostas al Domnului nostru Iisus Hristos ca si cum ar presupune mai multe ipostasuri si incearca prin aceasta sa introduca in taina lui Hristos doua ipostasuri sau doua persoane, si dupa ce a introdus doua persoane, vorbeste de o persoana dupa demnitate, cinstire si inchinare, cum au scris in nebunia lor Teodor si Nestorie, si [care] cleveteste ca Sfantul Sinod din Calcedon ar fi folosit expresia un singur ipostas in acelasi inteles nelegiuit; si nu marturiseste ca Dumnezeu Cuvantul S-a unit cu trupul dupa ipostas, si din aceasta pricina este un singur ipostas sau o singura persoana, si ca in acest sens Sfantul Sinod din Calcedon a marturisit un singur ipostas al Domnului nostru Iisus Hristos, unul ca acesta sa fie anatema. Caci Sfanta Treime nu a primit adaugare de persoana sau ipostas dupa intruparea Cuvantului lui Dumnezeu, Unul din Sfanta Treime.

Last edited by Capy; 26.12.2016 at 01:52:30.
Reply With Quote