View Single Post
Vechi 06.03.2015, 15:00:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@ anita
Am gasit pe net informatii despre carte. Pare a fi superba, exact ceea ce doresc eu. Maica asta a fost o a doua Maica Theresa. Si asa vad eu credinta adevarata si imi doream sa fie si in ortodoxie. Superb ca a existat!

@AlinB

1. Nu stii cat fac eu pentru altii.
2. Atitudine jertfelnica? Nu prea inteleg ce anume vrei sa spui (adica partial).
Ar trebuie sa fie un schimb, o comunicare intre noi.
Daca fiecare din noi am fi asa cum ne dorim: adica am fi buni, blanzi, am ajuta pe cel de langa noi, am mangaia, atunci ar fi toata lumea mai buna.
Si asa ar trebui sa fie. Dar asa, unul este bun, altul nu, va lipsi mereu ceva si lumea nu va fi buna.

3. De ce sa ma simt stingherita? Cine nu-si doreste mangaiere atunci cand ii plange sufletul?
Ma deranjeaza ideea asta, care se intalneste mai ales in vest si vad ca se propaga acum si in tara. "Vai nu-l mangai pe ala, il las in plata lui, ca daca il deranjez?"
Sau chiar : lasa-ma in pace. Vreau sa fiu singur, nu ma suna, nu ma vizita, nu ma mangaia.

Cred ca tocmai asta ne lipseste cel mai mult: comunicare, mangaiere, simpatie in situatii dificile.
Izolarea si raceala asta ne pierde pana la urma. Singuratatea asta ne face rau.
Suntem straini, unii langa altii.

4. Da, anume asteptari fireste trebuie sa fie. Este normal sa ne dorim sa nu fim singuri, macar in biserica.