View Single Post
Vechi 06.03.2015, 18:16:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Talking

Berea si vinul cica erau la un moment dat catalogate drept produse alimentare...care cntin alcool, ce-i drept...ca si bomboanele cu lichior :)...si cu care ( atat vinul cat si berea) facand exces,te poti imbata la fel de bine ca si cu bauturi spirtoase si poti chiar cadea in patima alcoolului...( cu bomboanele nu cred ca poti , ca mai intai faci diabet :))...

Insa dupa cum au prezentat stirea la tv, exact asa se putea deduce: ca de la panagarul bisericilor se poate cumpara vin pe care sa-l bei acasa... si nu cred ca este singura stire din care cei necunoscatori pot intelege tot felul de traznai...

Un coleg de-ak meu spre exemplu ce crezi ca posteasza azi pe facebook? O " maxima" cugetare care suna astfel :" sa-i induci unui copil frica de Dumnezeu este un abuz grav". De acord, sa-i induci cuiva frica de orice/ricine ( mai ales de tine) este un abuz. Dar cine vrea sa induca asa ceva propriilor copii? Doamne fereste! Din contra ceea ce vreau sa induc copilului meu este increderea ( in Dumnezeu). Daca voi putea ( reusi). In felul asta ar trebui sa nu-i mai fie frica de nimeni/nimic. Insa confuzia provine de aici: nimeni nu vrea sa-i induca copilului vreo frica, ( chiar daca din nepricepere o mai face), nici de el ca parinte, nici de Dumnezeu, insa, atata timp cat copilul stie ca voi ca parinti, sunteti cei care-l protejeaza si-l pazesc de rele, lui automat i se face frica atunci cand nu va mai vede prin preajma, cand s-a indepartat si s-a ratacit...
Pe Dumnezeu nu-l vede si poate nu e constient inca de la inceputuri ca e acolo si-l protejeaza, abia cand ne facem mai mari realizam asta ( sau nu)...insa asa cum pe masura ce crestem ne indepartam de parinti si iesim din voia lor, incalcam perand toate regulile care la inceput ni s-au impus ( sa nu ne jucam cu focul, sa nu fumam, injuram, ne batem, vorbim cu necunoscuti, facem s*x neprotejat, etc), punandu-ne din ce in ce mai rau in pericol, asa ne indepartam si de Dumnezeu si de " poruncile" Lui iesind astfel din sfera Lui de protectie...( daca fugim din spital nici doctorii nu ne mai pot ingriji, nici pompierii daca nu respectam normele psi, etc)...desi Dumnezeu continua sa ne protejeze chiar si cand pacatuim si cand ne pune singuri in pericol, dar..poate nu forever, poate doar pana ne "trezim"....
Dci frica pe care i-o induci copilului tau cam la asta trebuie sa se limiteze: daca pleci de langa mine si nu ma asculti, eu nu te mai pot proteja si te pandesc pericole la tot pasul...oameni rai, masini, animale salbatice, etc...de asemeni, daca nu asculti de Doamne-Doamne...the same ( si pt inceput trebuie sa-ti asculti parintii, sa spui rugaciunile, la scoala sa asculti de profesori si sa nu fi rau cu alti copii, etc, mai tarzii sa nu furi, minti, ravnesti la bunul altuia, samd...). Iar daca cumva te pierzi de parinti, doamne fereste...te pui binisor si te rogi la Doamne-doamne si la ingerasul pazitor, si ei te vor proteja si te vor ajuta sa-i regasesti...de cele mai multe ori...iar daca nu...Dumnezeu cu mila...doar au mai fost si accidente, si razboaie, si cu toate astea...am supravietuit ( unii dintre noi; altii...I-a luat la El, mai repede...)

In fine, azi ma intrebam, cand am auzit ca e ultima zi de depunere a cererii, daca nu cumva trebuia s-o depun si eu de-acuma, dar...poate ca e mult prea devreme...
Reply With Quote