View Single Post
Vechi 07.03.2015, 20:59:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da, spre lauda lui, ierarhul Nicolae, cu dreptii sa-l odihneasca Dumnezeu, a fost singurul episcop ortodox care a recunoscut atat colaborarea cu Securitatea, cat si faptul ca a persecutat un preot nevinovat si cu ravna apostolica, pr. Calciu Dumitreasa.
In rest, asa cum pana acum vreun an aveam un guvern corupt fara corupti, abia ultimele luni aducand intreaga mizerie umana la suprafata, tot asa avem o BOR colaborationista fara colaboratori.
Dvs., la fel ca si unii catolici, sunteti extrem de subiectiv, pentru simplul fapt ca IPS a fost pro-catolic (de fapt ecumenism la extrem). Din cate imi amintesc pe forumul catolic chiar unii catolici erau ironici cand vedeau ca unii coreligionari il ridicau in slavi pe IPS Corneanu, in schimb erau foarte vehementi cu privire la colaborarea BOR si a unor ierarhi cu securitatea. Vedeti ca, in schimb, ortodocsii nu sar sa ii ridice osanale Papei doar pentru ca i-a laudat pe ortodocsi.
In legatura cu colaborarea ierarhilor cu Securitatea, ascundeti adevarul. Stiti si dvs., la fel ca noi toti, ca au fost date publicitatii toate dosarele, ale tuturor ierarhilor. Si, in afara de IPS Corneanu, mai sunt doar cativa ierarhi care doar au semnat un angajament (cu o nota informativa, in cazul IPS Andreicut), aproape toti fiind fortati de securitate. Asadar, IPS Corneanu e cam singurul care se poate spune ca a colaborat cu securitatea, doar daca vor unii sa fabrice dosare pentru ca nu le place sa nu exista astfel de colaborari.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
In ceea ce priveste gestul smintitor de a se impartasi impreuna cu un sobor de preoti catolici cat timp inca era in schisma, dupa cateva tribulatiuni (el a negat initial gestul, pe urma a spus ca nu a realizat ca se impartaseste), a regretat, si-a primit pedeapsa si a acceptat-o fara cracniri, niciodata contestandu-i justetea.
Tocmai am scris in mesajul anterior faptul ca IPS a spus dupa cateva luni de la Sinod ca nu regreta ca a facut asta. Dar asta cred ca stiti si dvs., numai eu am dat de multe ori link-ul, chiar si pe forumul catolic. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/...u-ma-pocaiesc/