Cătălin2, ești un defăimător, frățior drag. Și ai mințit, da. Dovedesc. Spui:
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu am citit dosarul, a luat chiar si bani ca recompensa pentur colaborarile cu securitatea. Inainte sa fie numit episcop (sau mitropolit, nu-mi mai amintesc) securitatea a notat in dosar ca pentru colaborarea sa va fi propus sa fie avansat in aceasta functie, deci e posibil sa fi ajuns Mitropolit din aceasta cauza.
|
Dacă ai citit dosarul, fi amabil spune-mi câte volume are, ce culoare are, câte pagini are fiecare volum? Unde a fost dosarul și unde se află acum?
Vezi că ești un mincinos? Nu-i frumos ce faci, frățior drag.
Da, înafară de împărtășania cu zeamă de lămâie colorată, la ereticii greco-"catolici", Înaltu Nicolae Corneanu, e vrednic de toată cinstea. Pocăința lui pentru colaborarea cu securitatea pe care a recunoscute sunt vrednice de laudă, iar pocăința lui față de gestul smintitor și canonic, vrednic de caterisire, a fost vie, am văzuto și am simțito. Iar Sfântul Sinod, care la iertat, și nu la condamnat, este de asemenea vrednic de cinstea de a reprezenta Biserica lui Hristos, cu discernământ, căci orice om merită a doua șansă. Patriarhul Daniel i-a spus Înaltului: "dacă mai odată calci strâmb, te suspend din funcție pe perioadă nedeterminată, te fac Mitropolit onorific, și te trimit la o mănăstire. Nu vreau să-mi pun toți Patriarhi și poporul în cap. Te rog frumos să ai grijă ce faci". Asta mi-a spus Înaltu că i-a spus Patriarhul. Și Înaltul l-a asigurat că nu se va mai repeta, că și-a dat seama că nu a făcut bine, din nici un punct de vedere. Mi-a spus cuvintele acestea, cu lacrimi în ochi, frățior defăimător.
Vă rog să aveți grijă la ce afirmați.
Iar ca să nu fiu off-topic, Mihăiță frățior rătăcit drag, acei iluștrii Sfinți Părinți, pe care Augustin, nu i-a citit, sunt toți, care au trăit în vremea lui. Sfântul Grigorie, Sfântul Vasile, Sfântul Ioan Gură de Aur, și alți răsăriteni. Nu știa greacă și nici nu a adus un traducător să îl ajute, fapt dovedit istoric, că nu a corespondat cu absolut nici un vorbitor de limbă greacă. Nu avea nici studii din partea de răsărit, nici de vreun învățat nu a fost școlit, lucru considerat pe atunci defăimător, pentru statura unui ierarh, să nu fi ajuns măcar ca pelerin în Răsărit, care avea spuma teologiei și dogmaticii, a patristicii și studiilor din întreg Imperiul Romeilor. Iar fără sprijin, în lipsă de comuniune, de actualitate dogmatică, ereziile curgeau din capul lui, valuri valuri. Mi-am adus aminte de încă o aberație revoltătoare ce am citito în facultate, în care Augustin spunea: că trebuie să guști păcatul ca să te poți feri de el. No comment. Doamne iartă-mă...
Vă doresc și vă invit să vorbiți cu voioșia inimii, cu blândețe, cumpătare și mult respect unii față de altii, nu pentru locul unde ne aflăm, anume un forum creștin românesc de calitate, cred eu, și nu pentru statura de absolveți de teologie, destul de mulți aici pe forum, ci pentru iubirea datorată unii altora, în Hristos Iisus.
Iertați.