View Single Post
Vechi 08.03.2015, 08:27:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

abaaaabbbb63, dovezile biblice, dogmatice și patristice, pentru un creștin, sunt empirice.

Cătălin2, prefer Igor, decât Daniel, mulțumesc pentru înțelegere.
Sunt mai greu de cap, te rog mai pune odată linkul și formatul .pdf, sau orice format vrei, din care să reiese că tu ai citit, precum spui, Dosarul de la securitate al Înaltului Nicolae, ca să fiu dovedit eu drept mincinos, și tu să fi dovedit drept.
Dar fi atent, dosarul întreg, nu fragmente de dosar, care manipulează. Dosarul întreg, precum tu ai spus, că ai citit dosarul. Îți mai dau citatul tău odată?
Hai să fim cinstiți și onești până la capăt dacă tot ne luăm la tăvăleală.
Nu îți permit să terfelești în picioare munca și dăruirea ierarhului meu, timp de 52 de ani de păstorire. Așa cum a putut el mai bine, îl judecă Hristos. Sfântul Sinod la iertat. Și pentru asta, ei uite că nu îți permit ! Iartă-mă, dar ție, un... forumist, nu ai de exprimat decât părerea ta personală, eventual susținută de dovezi de nezdruncinat și argumentat teminic, ca părerea ta, dovedită astfel bună, luminoasă și mântuitoare, să devină, pe bună dreptate și părerea celorlalți. Până atunci, nu îți permit.
Aștept dovada că eu sunt mincinos și nicidecum nu ești tu acel mincinos.

Alin B., lasă, frățior iubit să fiu eu jalnic și analfabet, nu-i nicio problemă, dar să se dovedească că eu sunt mincinos și alții sunt drepți și luminoși.
Uite, ție îți dau voie, să mă denigrezi pe mai departe și să mă numești peste tot, pe mai departe în acest topic, analfabet jalnic, cu rugămintea să nu mai repeți "halatul, cât e halatul?" Știi de ce? Psihologia spune că, în subconștient, dacă un om repetă de multe ori, aceași sintagmă, aceleași idei, gravitează în jurul acelorași exprimări și dorințe, fie ele rele sau bune, dorite pentru altcineva sau pentru el, are șanse foarte mari, mai devreme sau mai târziu, să ajungă să le împlinească.
Deci nu pentru mine, ci pentru tine, mă îngrijorez. Că dacă ajung eu să înnebunesc, nu mă supăr, voia Domnului, dar eu pentru tine, aș suferi. Un om realizat, capabil, cu carieră, demn, integru, lucid în gândire, nicidecum nu vreau să ajungi la... "halat".

Vă îmbrățișez în Domnul pe toți.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia