Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
Sa spui ca Hristos Intrupat, adica Iisus Hristos, nu este o fiinta umana este apollinarism pur. Adica erezie condamnata. Cu alte cuviinte, tu si Capy, tomcai sunteti pe cale sa va luati un bilet in bolgia ereticilor.
Cauta singur despre Apolinarius. Iti spun doar atit: omul acela sustinea ca...Domnul nu avea nous-ul, adica mintea, si nici sufletul omaenilor, si cumva aspectul sau uman era o masca, sufletul de om avind in loc cica firea divina. Asa o blasfemie a fost combatuta perfect la Sinodul din 381. Daca tu si Capy vreti sa fiti apolllinaristi, Dumnezeu cu mila!
Eu ma retrag de pe topicul asta.
|
Se pare că trebuie să reiau iar mesajele din urmă.
De unde ai mai scornit și asta???
Nu a afirmat nimeni așa ceva. Eu am spus tocmai contrariul.
Cele două firi (divină și umană) sunt unite pentru totdeauna în Ipostasul/Peroana lui Hristos: fără amestecare, fără schimbare. fără despărțire și fără împărțire!!!
Hristos este Om Desăvârșit și Dumnezeu Desăvârșit !
Om Desăvârșit înseamnă că nu îi lipsește nimic din însușirile firii umane.
Am explicat clar că firea umană (omenească) - adică Om Desâvârșit - înseamnă
trup însuflețit de suflet rațional și înțelegător / rațional și mintal!!!
Firii Sale umane nu îi lipsește nimic fiindcă este deplină: are trup, suflet și minte. Ce nu ție clar ???
"
Hristos a luat intreaga fire omeneasca adica trupul, sufletul, mintea si toate celelealte elemente componente ale naturii umane, pentru ca altfel, nu ar putea sa le vindece." (
Vlădica Ierotheos Vlachos)