Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Cătălin2, prefer Igor, decât Daniel, mulțumesc pentru înțelegere.
Sunt mai greu de cap, te rog mai pune odată linkul și formatul .pdf, sau orice format vrei, din care să reiese că tu ai citit, precum spui, Dosarul de la securitate al Înaltului Nicolae, ca să fiu dovedit eu drept mincinos, și tu să fi dovedit drept.
Dar fi atent, dosarul întreg, nu fragmente de dosar, care manipulează. Dosarul întreg, precum tu ai spus, că ai citit dosarul. Îți mai dau citatul tău odată?
Hai să fim cinstiți și onești până la capăt dacă tot ne luăm la tăvăleală.
Nu îți permit să terfelești în picioare munca și dăruirea ierarhului meu, timp de 52 de ani de păstorire. Așa cum a putut el mai bine, îl judecă Hristos. Sfântul Sinod la iertat. Și pentru asta, ei uite că nu îți permit ! Iartă-mă, dar ție, un... forumist, nu ai de exprimat decât părerea ta personală, eventual susținută de dovezi de nezdruncinat și argumentat teminic, ca părerea ta, dovedită astfel bună, luminoasă și mântuitoare, să devină, pe bună dreptate și părerea celorlalți. Până atunci, nu îți permit.
Aștept dovada că eu sunt mincinos și nicidecum nu ești tu acel mincinos.
|
Eu iti spun cum singur ti-ai spus data trecuta, presupun ca Daniel e numele tau. Doar n-o sa-ti spun de fiecare data altfel, daca tu isi schimbi nick-ul. Presupun ca nu ai mai multe personalitati.
De ce sa pun iar link-ul cand e in celalat mesaj? Tu esti chiar asa lenes si nu poti sa dai pagina sa te uiti? Pe langa faptul ca il puteai gasi chiar tu, e primul la cautare pe google. Dar ce ai facut tu? Ai sarit repede la acuzatii nefondate. Nu vreau sa demonstrez ca esti mincinos, de altfel cred ca tu nici nu cunosti sensul termenilor. Doar ca inima ta te indeamna sa ii judeci si acuzi pe ceilalti degraba, aratand ca "dragostea" pe care o scrii e doar o vorba. Se pare ca ai invatat de la ierarh falsitatea. Incerci prin cuvinte sa-ti creezi o imagine diferita decat ceea ce esti. De obicei cel ce spun tot timpul ca e pacatos are de fapt o falsa smerenie, fiind chinuit de o mare mandrie. Este un fel de reclama, sa vada toti cat de smerit e cel care spune tot timpul ca e pacatos, ca sa-si atraga stima. Asta spun de obicei sfintii sau cei imbunatatiti, in cazul nostru e evident ca suntem pacatosi, nu e nevoie sa strigam in gura mare. La fel cu "dragostea", una spui si alta faci.
In cazul de fata tu de fapt nu ai citit ceea ce era esential in dosar, doar l-ai rasfoit, cum spui. De aceea ma acuzi pe mine, pentru ca tu nu stiai acele pasaje. Adica tu vii sa denigrezi un sfant al Bisericii si tot tu esti revoltat si nu permiti, pentru ceva adevarat. De ce ai reintrat pe forum, ca sa faci scandal si sa smintesti?
Mai era cineva cazut in zelotism pe forum, Decebal. Am combatut impreuna Filioque si dupa cateva luni a inceput sa spuna ca Filioque ar fi adevarat, ca pruncii nu ar trebui botezati, etc. Si in fiecare luna mai spunea ceva gresit, a inceput sa ma atace si pe mine pentru ca il contraziceam. Cam la asta duce zelotismul.