"nu a existat un interval de timp între concepție și conturarea membrelor".
???????
De unde sa stii asa ceva?!
A fost Om, adica a trecut prin toate ale noastre, de la dezvoltare embrionara, la foame, angoasa, manie (vezi episodul smochinului neroditor), absolut orice, in afara de pacat.
Si sfintii pot gresi. Nu are nimeni de unde sti asta, nici macar Vasile cel Mare. Poate ai uitat ca a fost si copil ca toti copiii, aparent. Vezi episodul cu ramasul in Templu, cind l-au crezut pierdut.
Incearca sa nu mai raspunzi brutal sau dur, dar adevarul ca un apollinarism inconstient strabate postarile tale. Dupa tine, umanitatea Lui era si mai mult nu era ca a noastra.
Bineinteles ca nu era cu pacat!!! Nu sunt arianist sa zic asta!!! Dar in afara de asta, tot ce inseamna fiinta umana nu I-a fost strain. Chiar dupa crucificare, a mincat.
"ce nu a fost asumat nu a fost vindecat" iti spune ceva? Cine a scris asta, si la ce se referea?
Pentru hristologie, Sinodul de la Calcedon este normativ. Mai citeste despre uriasa lui importanta.
Daca nu a fost copil nenascut ca toti copii nenascuti aflati in pantece, atunci de ce a fost noua luni acolo? nu iti e clar ca Ii vatami, figurativ vorbind umanitatea? Practic, stirbesti importanta Rastignirii. ai idee ce inseamna asta in ordinea pacatelor? tu te joci cu focul, si zici ca de ce suntem noi pirofugi. Nu am nici un chef sa ajung in Iad. Nici colegii mei. Ar trebui nici tu.
Trezeste-te!!!! Hulesti pe Hristos in post, pe un forum public!
zi merci ca nu putem sa auzim demonii. Cred ca arhiconii din preajma ta sunt pe cale sa ajunga in extaz. Insa tu ai motive de tristete.
|