Citat:
În prealabil postat de fallen
Sincer, nu cred ca ( nu cunosc pe nimeni) care sa fie consumator de cafea si /sau tigari si sa se lase doar pe perioada posturilor..poate cel mult in ziua cand se impartasesc...ori le lasa de tot, ori nu le mai lasa deloc...
Si apoi care-i problema ca mai bei cafea, doar nu bei alcool? Chiar si pe muntele Athos se mai consuma cafea, si chiar si vin in zilele cand e dezlagare si la ulei. Acum ca nu iti place asa mult fara lapte....asta e, ori bei mai putina, ori cu mai putina placere...mai sunt si alte chestii care nu sunt asa bune fara putin lapte, unt, smantana, etc...nu gasim intotdeauna inlocuitori pentru toate, si chiar si asa, nu e acelasi lucru, doar ca ne obisnuim cu noul gust ( al produselor din soia, de exemplu). Desi sunt persoane care nu il agreaza deloc, prefera mai bine alimentul natur ( decat paine cu pateu de soia sau tofu, mai bine goala sau cu magiun, masline, etc...). In rest...e ca-n gluma aceea " cand nu sunt la regim, mananc shaorma cu de toate, iar cand sunt la regim, mananc cu maioneza light ":)
|
Greu cu postul!
Eu mananc cu placere totul de post.Probabil ca ar trebui sa tin post cu grasime,carne de animale si oua care nu-mi plac la gust.
Pt cei ca mine,singura modalitate de a tine post cat mai folositor spiritual,este sa ma infometez.
Am o banuiala ca placerea gastronomica se adapteaza la cele mai vitrege situatii :))
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Last edited by Yasmina; 09.03.2015 at 22:15:56.
|