Citat:
În prealabil postat de AlinB
Crezi ca Adam se ocupa cu scrisul si cititul?
Sau ca era prost/analfabet?
Serios? Ia enunta primele 10 locuri unde este scris asa ceva.
Pai poti cerceta, intrebarea e daca esti pregatit sa innoti in ape adanci.
Cel mai nasol e sa ai fudulia sa crezi ca ai si de fapt sa nu fie asa.
|
1. Adam statea de vorba,direct, cu Dumnezeu. Noi trebuie sa citim Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ne intereseaza sa-L cunoastem, sa stim voia Sa si sa ne putem feri de inselatorii.
2. Daca dai un "search" in Noul Testament vei gasi zeci de locuri (cca 80) unde apare, aproape obsesiv, expresia "este scris". Asta arata preocuparea Domnului Iisus si a apostolilor de a veni cu argumente din Scriptura. Trebuie ca si noi sa cercetam si sa cunoastem foarte bine Cuvantul lui Dumnezeu.
Altfel, vom veni cu argumente de genul: "asa se face", "asa am mostenit", "asa a zis parintele cutare","nu este treaba mea sa stiu", etc. Adica, argumente de ignoranti foarte usor de inselat.
3. Ce numesti tu ape adanci? Te referi la amagirea diabolica conform careia nu este bine sa cercetezi Scriptura, ca te poti sminti? Avem in Scriptura invataturile Domnului Iisus si ale apostolilor adresate norodului (oamenilor simpli- la fel ca noi). Doar cateva invataturi sunt mai greu de inteles. Dar, pe ansamblu, invataturile Scripturii sunt pentru noi.