Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
1. Fara grija pentru cei in nevoi (indiferent de confesiune) nu te poti numi crestin. Facerea de bine (nu doar ocazionala ci oridecateori este nevoie) este criteriul dupa care Hristor ii recunoaste pe ai Sai (Matei 25:31-46).
Nu este nevoie de indemnul tau.
Se pare ca tu confunzi smerenia cu atitudinea de carpa. Daca citesti in Sfanta Scriptura vei gasi un apostol despre care scrie ca "vorbea cu indrazneala si-i infrunta cu putere, pe iudei, inaintea norodului, "cu dovezi din Scriptura. Ce zici, era lipsit de smerenie acel apostol?
2. Cauti tot felul de explicatii pentru a ma face sectar. Nu ar fi mai simplu sa apelezi doar la bunul simt?
|
De ce ti-e rusine de numele de "sectar"?
In acel episod din Faptele Sf.Apostoli se face referire la "partida religioasa" a saducheilor - desi in originalul grec apare termenul de "eresul saducheilor" -. In Biblia lui luther este tradus prin "secta".
Definitia cuvantului "secta":
- SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină filozofică, politică etc.
- séctă, secte s. f. Comunitate religioasă desprinsă de Bis. oficială respectivă; p. ext. grup restrâns și închis, alcătuit din adepții unei doctrine (religioase, filozofice etc.). ◊ Secte neoprotestante = secte religioase noi care au proliferat din sânul protestantismului. – Din fr. secte, lat. secta.
Denumirea in sine NU este rusinoasa atata vreme cat serveste Adevarului. Cuvantul devine rusinos in momentul in care nu mai corespunde Adevarului.
Si oricum, cronologic secta apare ulterior dintr-un ceva mai mare, deci secta apare MAI TARZIU. ASA CUM ESTE SI CAZUL VOSTRU!