Iartă-mă "barsaumas", dacă te-am smintit, și Corinușa la fel, iertați-mă, sunt doar un om care suferă mult, pentru nebunia tot mai mare în care văd că se scaldă lumea. Pentru că îmi pasă. Și mă doare cumplit. Așa văd eu lucrurile. Nu putem gândi la fel și nu putem simți la fel. Și desigur, nu putem fi toți de acord, pentru că nu putem mulțumi pe toți.
Sunt român, nu rus, dar politica, țările, timpurile, toate trec ca apa de râu, și oamenii sunt tot mai departe de Dumnezeu.
Astăzi se produce "reeducarea de la Pitești", pe plan mondial, dar soft, foarte soft. Iar asta-i cea mai periculoasă.
Iartă-mă din nou, frate. Ai grijă de tine,nu sta în prejudecăți, în aparențe, ci aleargă pe virtuți, fă comerț cu virtuțile, cum spunea Sfântul Ioan de Kronstadt.
Roagă-te cât de mult poți.
Cât mai mult posibil.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|