View Single Post
Vechi 12.03.2015, 13:18:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
În timpul monofizitismului, TOATĂ(!!!) Biserica, toată Ortodoxia, ORTODOXIA era în erezie! Era eretică. TOT creștinismul de pe pământ.
NU MAI EXISTA absolut nici un creștin pe pământ, nici în Apus, nici în Răsărit. Toți erau eretici. Nici unu singur, înafară de Maxim.
Daca ai citit despre Sfantul Maxim, acolo scria si despre Sfantul Papa Martin. In al doilea rand e vorba de monotelism (o singura vointa). Biserica apuseana nu impartasea monotelismul, doar Constantinopolul. http://ro.wikipedia.org/wiki/Maxim_M%C4%83rturisitorul
Citat:
Nu sunt împotriva Bisericii, tocmai pentru că îmi iubesc foarte mult Biserica, de aceea studiez și cercetez, sunt absolut fascinat de Teologie, de studiul Patristic și Biblic, cu cât aprofundez mai mult, și iubesc mai mult, și mă smeresc mai mult, așa după puterea mea cea slabă, cu atât totul devine mai frumos, mai limpede, mai adânc, mai înalt, în toate direcțiile, parcă se deschid orizonturi și parcă se ridică ceața și vezi minunile... E inexplicabil.
De fapt, dupa parerea mea, iti creste si mai mult mandria si asta te face sa crezi ca esti mai intelept ca Biserica si sa nu mai vezi bine adevarul.
Citat:
Dar cred că sunt alte interese la mijoloc, altfel nu îmi explic de ce un eretic a fost introdus de la bun început în calendare și mai ales că a rămas deja de peste 30 de ani în calendare, din 1982, de când a fost băgat în calendare, ereticul Augustin.
Raspunsul e simplu: tu te inseli si Biserica are dreptate. Dar tu, din cauza mandriei, nici macar nu ai luat in calcul aceasta varianta evidenta.
Citat:
Degeaba se spune și despre alți sfinți că au erezii. Este eroare. Nimeni, nici un Sfânt, nu mai are erezii, afară de Augustin, care nu e sfânt, slavă Domnului.
Nu cunosti foarte multe. majoritatea celor de pe forum stiu de apocatastaza la Sf. Grigorie de Nyssa. http://www.sfantulvasile.ro/sf-grigorie-de-nyssa/
Cine spune ca sfintii au fost fara greseala cad in idolatrie, facand sfintii infailibili, ca Dumnezeu. Diferenta intre un eretic si un sfant care a sustinut o greseala dogmatica este smerenia. Ereticii s-au impotrivit adevarului, chiar cand l-au aflat, sfintii au facut-o din nestiinta.
Citat:
Iertare din nou, dacă am smintit, dar rămân întărit pe ce am spus, că știu și simt că e de la Dumnezeu ce spun, și nu, Biserica nu e în erezie, că a pus titlul de "fericit", unui eretic, cerându-i rugăciunile, și nu a pus numele "sfânt" lui Augustin, spun doar că Biserica se află în primejdie.
Iar scrii fara sa te informezi. Fericitul e tot sfant, e numit asa doar pentru ca are si greseli dogmatice. Citez: "Fericit: este un apelativ folosit uneori pentru Sfinții a căror operă teologică nu întrunește integral acordul Bisericii, precum Fericitul Augustin de Hippona. Distincția de sorginte romano-catolică între Sfinți (sancti) și Fericiți (beati) nu se face însă cu rigurozitate în Biserica Ortodoxă, asfel că apelativele de Sfânt și Fericit tind să fie considerate echivalente și să fie folosite alternativ (ex: Sfântul/Fericitul Ieronim)."
Nu Biserica se afla in promejdie, ci tu, nu spun asta ironic. Ti-am scris aceste lucruri si cand erai Daniel. Dar nu e nimic pierdut, am incredere in tine.