Citat:
În prealabil postat de delia31
Capy si cei care il sustin, spun nu, nu ii putem spune fier inrosit in foc, fiindca ar insemna ca focul s-a transformat in fier sau ca focul s-a stins din cauza fierului.
|
Iar ai venit cu răstălmăciri? Nu mai scrie tu despre Capy că spune, altceva decât spune! Nu mai îmi atribui mie cuvinte, expresii, metafore și interpretări de-ale tale sau de-ale altora. Acceptă realitatea simplă, că eu nu sunt tu, și că ceea ce exprimi tu, nu este ceea ce exprim eu. Oi fi tu unul din "
stâlpii forumului", după cum spunea
un comentariu anterior, însă asta nu înseamnă că eu mă identific cu ideile, exprimările sau interpretările tale sau ale altora. Asta să o ții bine mine !!!
Răspunsul ortodox este cel hotărât de Sinoadele Ecumenice nu cel dat de către tine, și anume că "cele două firi (divină și umană) s-au unit într-o singură Persoană: fără schimbare, fără amestecare, fără despărțire și fără împărțire.
"
Unul și același Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, Însuși desăvârșit întru dumnezeire cât și întru omenitate, Însuși Dumnezeu adevărat și om adevărat... cunoscându-se în două firi, fără amestecare (asynchytos), fără schimbare (atreptos), fără împărțire (achoristos), fără despărțire (adairetos), deosebirea firilor nefiind nicidecum stricată din pricina unimii, ci mai degrabă păstrându-se însușirile fiecărei firi într-o singură persoană și într-un singur ipostas.". --
din Hotărârile Sinodului de la Calcedon