View Single Post
Vechi 12.03.2015, 17:32:17
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Capy si cei care il sustin, spun nu, nu ii putem spune fier inrosit in foc, fiindca ar insemna ca focul s-a transformat in fier sau ca focul s-a stins din cauza fierului.
Iar ai venit cu răstălmăciri? Nu mai scrie tu despre Capy că spune, altceva decât spune! Nu mai îmi atribui mie cuvinte, expresii, metafore și interpretări de-ale tale sau de-ale altora. Acceptă realitatea simplă, că eu nu sunt tu, și că ceea ce exprimi tu, nu este ceea ce exprim eu. Oi fi tu unul din "stâlpii forumului", după cum spunea un comentariu anterior, însă asta nu înseamnă că eu mă identific cu ideile, exprimările sau interpretările tale sau ale altora. Asta să o ții bine mine !!!

Răspunsul ortodox este cel hotărât de Sinoadele Ecumenice nu cel dat de către tine, și anume că "cele două firi (divină și umană) s-au unit într-o singură Persoană: fără schimbare, fără amestecare, fără despărțire și fără împărțire.

"Unul și același Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, Însuși desăvârșit întru dumnezeire cât și întru omenitate, Însuși Dumnezeu adevărat și om adevărat... cunoscându-se în două firi, fără amestecare (asynchytos), fără schimbare (atreptos), fără împărțire (achoristos), fără despărțire (adairetos), deosebirea firilor nefiind nicidecum stricată din pricina unimii, ci mai degrabă păstrându-se însușirile fiecărei firi într-o singură persoană și într-un singur ipostas.". -- din Hotărârile Sinodului de la Calcedon

Last edited by Capy; 12.03.2015 at 18:00:07.
Reply With Quote