View Single Post
  #138  
Vechi 12.03.2015, 21:07:23
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iar scrii fara sa te informezi. Fericitul e tot sfant, e numit asa doar pentru ca are si greseli dogmatice. Citez: "Fericit: este un apelativ folosit uneori pentru Sfinii a căror operă teologică nu întrunete integral acordul Bisericii, precum Fericitul Augustin de Hippona. Distincia de sorginte romano-catolică între Sfini (sancti) i Fericii (beati) nu se face însă cu rigurozitate în Biserica Ortodoxă, asfel că apelativele de Sfânt i Fericit tind să fie considerate echivalente i să fie folosite alternativ (ex: Sfântul/Fericitul Ieronim)."
Nu Biserica se afla in promejdie, ci tu, nu spun asta ironic. Ti-am scris aceste lucruri si cand erai Daniel. Dar nu e nimic pierdut, am incredere in tine.
Greșit. Sfântul nu e tot una cu fericitul. Să-ți intre bine în căpșor.
Nu ești tu de vină, iei și tu ce prostii le debitează mințile altora, de la prea multă odihnă sau prea multă oboseală. Scriu articole, fără binecuvântare, fără rugăciune, etc.
Deci prea-fericitul Daniel, e Prea-sfântul Daniel, Patriarhul României? Prea-beatificatul? Vezi ce prostii spui? Te faci de rușine, frățior iubit și nu vreau să fiu eu ăla care te face de rușine, dar dacă trebuie, fac și asta, mustrarea trebuie să fie și în public, conform Scripturii, spre îndreptare.
Citatul tău e o teologumenă. Teologumenele, sau părerile teologice, pot fi uneori niște prostii mari cât casa. Nu e dogmă. Nu e verset Scripturistic, nu e citat al Sfinților Părinți. Clar, iubite frățior? Să ai grijă, mare grijă.
Nu mai da exemple cu "sancti" și "beati", că latina-i vai și-amar de ea limbă. Praf și pulbere. Cea mai săracă limbă de pe pământ, în sensuri, în traduceri, etc. Și limba greacă veache, e cea mai bogată limbă de pe pământ, declar ce spun lingviștii, nu ce spun eu, ne-a spus părintele de greacă și latină în facultate, nu vorbesc de pe pereți.
Vai și-amar de ei "romano-catolici", cu beatificările și sfinții lor falși. Vai și-amar de ei. Iadul ei îl încep și îl trăiesc încă de aici de pe pământ. Neiubirea lor și mândria lor grosolană, bădărană și nesimțită.
Deci frate, da, și eu mă aflu în pericol, la fiecare ispită ce o primesc și mai ales că în multe ispite cad. Și mă trezesc când am săvârșit păcatul. De aceea ne spune Hristos: "rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită." Nu spune că dacă ne rugăm, nu vor mai fi ispite. Nu, vor fi. Pentru că prin suferință vine mântuirea, cum am spus și în alt topic. E valabil. Ci spune ca să ne rugăm, ca să nu cădem în ispită. Adică să putem birui ispita.
Deci sunt și eu, și Biserica este în primejdie. Dacă va numi sfânt pe ereticul Augustin, e în primejdie. Da, și nu am spuso eu primul, ci părintele Ioannis Romanides, înaintea mea. Datorită lui Augustin e fericit, și nu sfânt. Părintele Romanides, vroia să fie scos definitiv din calendare, cum și eu vreau, pe bună dreptate, fiindcă e eretic.
Mulțumesc, și eu am încredere în tine.

Ai grijă de tine, Cătălin, frate. Fi foarte atent, trezvie, discernământ, dreaptăa socotință, îmbrăcate în iubire, cât mai mare, cât mai mare cu putință. Mai ales că ai hainele și statura de teolog, ca și mine, noi suntem primii atacați de vrăjmașii nevăzuți, suntem primii doborâți și biruiți, cum spune Scriptura "bate păstorul și se risipește turma". Dar în același timp, noi primim și cel mai mare har, și cea mai mare putere asupra întunericului. Dacă ne facem inimile de copii și mințile de bărbați. Dacă nu mai suntem la măsura laptelui, ci la măsura cărnii. Pentru că până nu vom fi precum pruncii, nu vom moșteni Împărăția Cerurilor, spune Scriptura.

Hai, curaj la rugăciune, cu mila Domnului ! Doamne miluiește ! Ajutor de la Domnul, Cel ce a făcut Cerul și pământul !

Iertare !
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia