View Single Post
Vechi 13.03.2015, 02:53:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ziarul Lumina: http://ziarullumina.ro/patristica/ci...te-pe-augustin
"Trebuie subliniat, de asemenea, că apelativul de "fericit" nu provine nicidecum dintr-o practică similară beatificării catolice. În biserică, vom putea spune "Fericitul Augustin" fără ca acesta să însemne altceva decât "Sfântul Augustin"."
În concluzie, vom putea spune că, pentru ortodocșii informați teologic și responsabili bisericește, Augustin va fi citit ca Fericit, dar venerat ca Sfânt."
Articol fără autor și fără bibliografie. Ți-am spus și te-am rugat, scrie și fă trimitere la lucruri serioase. Vii !

Acolo poate scrie oricine ce vrea, iar la final pune un legendar: "Datorez majoritatea informațiilor istorice lui..." cine-o fi.

Un articol infect, scris de un iubitor al ecumenismului !

Înțelege, fericit nu înseamnă sfânt, numai fiindcă așa a spus Xulescu. Aplică-l Biblic, aplică-l Patristic. În duhul Sfinților Părinți. Cum iasă numirea Patriarhului: preasfântul Patriarh Daniel ? Numai Preasfânta Născătoare de Dumnezeu are acest minunat titlu.

Nu vezi de calitatea execrabilă și josnică are articolul ce l-ai citat?

"Cine îl cunoaște pe Augustin"? Ei uite eu îl cunosc. Am citit din el serios, și alături de mine părintele Ioannis Romanides îl cunoaște pe ereticul Augustin, și alți teologi ruși.

Datorită lui Augustin, e Filioqve și alte nenorociri pentru turma lui Hristos. La cât de mult a secerat sufletele oamenilor, în istorie, prin ereziile lui, Augustin, vai vai... Hitler, față de Augustin, e copil mic... Deși îi iubesc la fel de mult și pe Augustin și pe Hitler.

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena." - Matei 10, 28.

Iată-l pe "Fericitul" Augustin, ucigașul de suflete.

Niciodată Augustin să nu fie venerat ca sfânt. Ci da, cum bine spui, citit ca fericit, și gândit cu multă ură față de ereziile lui, pe care apropo, știu că nu le-ai citit, cele 8 de la începutul topicului, dar faci front comun cu ereziile lui.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sinaxar 15 iunie: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie15.htm
"Atâta vreme cât aceste teze fura considerate drept opinii teologice personale ("teologumene"), ele nu pusera in discutie locul Sfântului Augustin printre Sfintii ortodocsi. Daca, rational, poate fi cinstit Augustin ca Sfânt Ortodox, aceasta se datoreaza mai putin calitatii sale de teolog cât calitatii sale de pastor, si pentru sfintia sa personala indiscutabila. Sfântul Photios scria despre el : "Având în vedere ca unii dintre Parintii nostri si doctori au deviat de la credinta în ceea ce priveste câteva dogme, noi nu primim ca doctrina cele în care au deviat dar noi continuam sa îmbratisam oamenii care au fost ei". Ep. 24, 20 (PG 102, 813)."
Omule bun, aici vorbim DOGMATICĂ !

Nu Sinaxarul evlavioșilor scriitori de vieți de sfinți. Înțelege.

Acolo se adună evlavioasa Tudoreta, cu evlaviosul Tudor și scriu despre evlaviosul și "sfântul" Augustin.

Nu așa. Dă-mi exemple Dogmatice, din scrierile lui Augustin. Fi serios, punctual și succesiv. Vorbim dacă vrei despre cele 8 erezii de la începutul topicului.

Să dovedești că nu sunt erezii.

Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 02:56:02.