Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Extraordinar. Apostolul scrie despre nadejdesa invierii si a vietii vesnice iar dumneata aduci aceste invataturi ca argument pentru nemurirea sufletului. La 1 Corinteni cap. 15, incepand cu vers 12 (pana la sfarsitul capitolului - vers.58), Sfantul Apostol scrie in mod repetat, obsesiv, insitent, despre INVIERE. Nici vorba de suflete nemuritoare.
Trebuie sa fii cat se poate de fals, ca sa iei o invatatura crestina despre INVIERE si sa o aduci ca argument pentru o teorie pagana (cea a sufletului nemuritor).
|
Da, da, sunt cât se poate de fals, în mintea ta întunecată.
Pentru ortodocșii care citesc (nu vă smintiți, voi pune întrebări retorice, puțin ironice, ca să demasc întunericul)
Spune-mi, până la înviere, unde sunt sufletele?
Sau cine anume va învia?
Omul?
Cum? Doar trupul?
Fără suflet?
Sau un suflet nou va avea acel trup înviat?
Sau cum?
Că sufletul cel vechi e mort, nu? Că e muritor, nu?
Și dacă nu e mort, nu e nemuritor sufletul?
Sau ce vor învia? Sufletele?
Păi și Hristos când a înviat, nu a înviat cu trupul?
De ce pune Toma mâna pe rănile Domnului?
Sau Toma, pune mâna lui de trup, pe sufletul lui Hristos, care era cu ei, nu?
Aaaa, așa e, nu? :)
Păi și la tîlharul de pe cruce, de ce îi spune, Adevărat zic Ție, astăzi vei fi cu Mine în Rai?
Când Dumnezeu a suflet în Rai, peste trupul de lut a lui Adam, suflare de viață, și s-a făcut trupul lui Adam viu, cum era?
Ia dat Dumnezeu suflet muritor?
Adică suflarea de viață a lui Dumnezeu e muritoare?
Păi înseamnă că și Dumnezeu e muritor, nu? (Doamne iartă-mă)
Dacă eu dau învățătura deplsată, dă-i tu învățătura corectă.
Hai, te rog spune-mi, că eu sunt tare prost, nu știu. Te rog ajută-mă să înțeleg. :)
[quote=vasilescu65;584319]Nu crezi ca era mai bine sa te concentrezi pe invatatura data de Hristos in parabola (" daca nu vor crede in Moise si prooroci, pot sa invie si mortii ca tot nu vor crede").[quote=vasilescu65;584319]
Păi cine învie?
Trupul sau sufletul?
Care e muritor și care e nemuritor?
Prin cuvântul "morții", din text, se referă la sufletele moarte, nu?
Și învierea morților cu trupul?
Și trupul și sufletul sunt muritoare?
Sau cum e?
Doamne, ce greu e... mă auți, nu?
Și când Hristos se coboară la iad, pe cine învie? Sufletele moarte?
Păi și cu trupurile cum rămâne?
Nu trebuie și trupul înviat?
Și când spune la tâlhar că va fi cu Domnul în Rai, sufletul tâlharului nu mai e muritor, nu? E nemuritor, nu?
Și cu trupul tâlharului cum rămâne?
E nemuritor sau muritor trupul tâlharului?
Va învia?
Când? Cum?
Odată cu sufletul?
Sufeletul tâlharului, care în Rai... mort, nu?
Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Nu ma mai obosesc sa comentez celelalte uraciuni (strambarea adevarului spus de Scriptura, pentru a iesi o teorie pagana). Daca totusi insisti, te rog, deschide un alt topic dedicat subiectului despre suflet.
|
Nuuu. Stai ! te rog. Hai comentează-le, te rog frumos.
Cum eu mi-am dedicat timpul meu ție, dedică-ți și tu timpul tău mie. Te rog frumos, nu mă lăsa, nu mă părăsi.
Păi cum mă mai convingi să vin eu la calea cea dreaptă, adventistă?
Te rog din suflet, sunt foarte curios, hai să vorbim. Îmi ești foarte drag, chiar îmi ești, nu glumesc.