Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ia uite ce frumos zice Sf. Scriptura:
Ioan 5:24
s-a mutat de la moarte la viață.
|
Intr-adevar, foarte frumos zice Scriptura. Numai ca zice despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea celui mort (partea aceea constienta si plina de simtiri - exact ca omul in viata).
Ce intelegi ca este trecerea de la moarte la viata? Intelegi altceva decat INVIERE?
Cat priveste momentul cand vom avea parte de viata vesnica, este bine sa citim mai mult din ce ne spune Domnul Iisus Hristos, in aceeasi Evanghelie:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi INVIA in ziua de apoi" (Ioan 6:40)
"Lucrati .... pentru viata vesnica pe care v-o va da Fiul" (Ioan 6:27).
"cei neprihaniti vor merge in viata vesnica" (Matei 25:46)
"nu este nimeni care sa fi lasat casa, frati .... si sa nu ia insutit acum ... iar in vecul ce va sa vina: viata vesnica" (Marcu 10:30)
"Dar acum, izbaviti fiind de pacat ..... aveti roada voastra spre sfintire, iar SFARSITUL, VIATA VESNICA." ( Romani 6:22)
Viata vesnica este legata de momentul revenirii Domnului si INVIERII. Faptul ca, in unele versete, se foloseste timpul prezent ("are viata vesnica") arata ca acest dar il ai pus deoparte si-l vei primi la INVIERE, in ziua de apoi (Ioan 6:40).
Despre INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE se poate discuta mult. Dar, nu avem ce discuta despre nemurirea celui mort. Dupa cum se vede, incercati sa dati argumente despre aceasta teorie bizara dar veniti tot cu versete care vorbesc despre INVIERE. Este si normal. Viata vesnica vine dupa "trecerea de la moarte la viata", adica dupa INVIERE (stiu ca va este nesuferit acest cuvant)..
P.S. Nu are rost sa comentez si faptul ca faci confuzie intre trecerea la alta viata, in urma botezului si mostenirea vietii vesnice.
P.S. 2. Poate nu ai observat, dar ai inceput sa vorbesti cu mortii (mare pacat). Vasilescu65 a murit. A fost asasinat. Sau, ai observat de e mai comod sa dai replici cuiva care nu-ti poate raspunde.