View Single Post
Vechi 13.03.2015, 23:59:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilache65 Vezi mesajul
Vorbesti de cerintele vietii de credinta?
La noi este o rusine ca saracii sa fie in lipsa. Exista cadru organizat pentru ca saracii si nevoile lor sa fie cunoscute si acoperite.
In biserica ta, sunt saraci de ale caror nevoi nu se ocupa nimeni? Daca da, rusine mare.
Sau cam nu prea.
Ca si Ratacitorul de mai sus cunosc si eu un caz, al unui adventist care iesise din puscarie unde a fost inchis pentru crima, si cam toti i-au intors spatele.
Mai mult, cand a incercat sa se descurce cum putea, facand nu stiu ce drum sambata, au sarit sa-l acuze ca nu pazeste Sabatul.

Citat:
In plus, in biserica adventista exista preocupare pentru ajutorarea celor in nevoi, din afara bisericii. In cadru organizat, exista ADRA (da un searc pe google). De asemenea, se fac tot felul de actiuni pentru a ajuta pe cei in nevoi, fara nici un interes (afara de acoperirea nevoilor).
Minciunila, interesul este cel propagandistic.

Sunt ajutati cei care ar putea eventual sa treaca la adventisti, fie ei si saraci.
O data ce au un anumit numar de membri intr-un sat/comuna, pot cere mai multe fonduri pentru "misionarism".
Si eventual agata pe baza asta altii cu venituri mai mari care sa fie inhamati la zeciuiala.

Cei care nu au suficienti bani sa dea o suma semnificativa ca si zeciuiala sunt conditionati sa presteze munca gratuita, tot cu scopul "evanghelizarii".

Imi spunea un preot ca disperarea e atat de mare, ca au ajuns sa construiasca intr-un sat "casa de adunare" pentru cca. 7-8 familii.

Chiar eu am asistat la o discutie intre doi adventisti in care unul spunea "astia vin la evanghelizare doar cand stiu ca trebuie sa primeasca ceva, pe urma ne intorc spatele, eu zic sa nu le mai dam nimic".