View Single Post
Vechi 14.03.2015, 03:30:19
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Capy, eu am scris pentru ceilalti, tu oricum nu intelegi lucrurile simple, dai doar citate fara sa le intelegi. Afirmi miafizismul dar nici nu stii asta, pentru ca nu intelegi mai nimic dar crezi ca esti teolog. Desigur, voi spuneti de doua firi, pentur ca nu intelegi nici macar cat miafizitii. Nimeni pana acum in sute de ani de crestinism nu a spus o prostie la fel de mare, de aceea n-o sa gasesti erezia formulata exact la fel. Ti-am explicat ca monofizitii si miafizitii spun de o fire pentur ca nu pot accepta ca Hristos era si Persoana umana si divina in acelasi timp. Dar nimeni nu a avut atat de putina intelegere sa nu stie ca orice om e o persoana. Numai animalele nu sunt persoane.
Răstălmăcitorule și născocitorule de acuzații mincinoase, arătă-mi un singur comentariu de-al meu sau mai multe la acest subiect, în care eu am exprimat o asemenea rătăcire. Cum poți născoci asemenea acuzații când eu în toată această discuție m-am zbătut să arăt și am scris clar că în Hristos există două firi care sunt unite (fără schimbare, fără amestecare, fără despărțire și fără împărțire) într-o singură Persoană, ci nu unite într-o singură fire (natură) și nici unite în două persoane sau din două persoane !

Așadar, arătă unde am vorbit eu despre - două firi "umană" și "divină" care sunt unite într-o singură fire/natură - , în ce comentariu am exprimat eu minciunile tale și de unde ai dedus tu asemenea monstruozități ???????????????????

Orice acuzație adusa trebuie probată cu dovezi, altfel discuția nu își mai are sensul. Din moment ce userul Cătălin a început să aducă acuzații închipuite, fără a le dovedi, înseamnă că discuția nu-și mai are rostul. Am deschis acest topic pentru o purta o discuție, în ceea ce privește tema indicată. O discuție raportată la Hotărârile Sinoadelor Ecumenice, la Dogmatica și învățăturile Sfinților. Ar fi de preferat ca pe secțiunea "Dogmatică" a forumului să existe un moderator special care să sancționeze drastic orice afirmație contrară dogmelor și orice modificare adusă dogmelor. Nu este deloc potrivit ca o discuție pe chestiuni dogmatice să se transforme într-o discuție a liber cugetătorilor. Consider că s-a lămurit, ceea ce era de lămurit pentru cei de bună-credință.

Așadar, vin cu rugămintea către admin, să închidă acest topic, înainte ca discuția topicului, să ia o cu totul altă traiectorie decât tema propusă. Cred că asta ar fi soluția cea mai potrivită. Mulțumesc!
__________________________________________________ __________________________

Last edited by Capy; 26.12.2016 at 00:41:51.
Reply With Quote