Subiect: filioque
View Single Post
Vechi 14.03.2015, 09:14:44
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De exemplu, Sf Chiril al Alexandriei:

"De vreme ce Sf Duh, cand este in noi, lucreaza fiinta noastra conformand-o lui Dumnezeu si de vreme ce El purcede de la Tatal si de la Fiul este foarte clar ca El este de esenta dumnezeiasca" (sursa: Treasury of the Holy Trinity, teza 34)
Nu spun ca nu este asa. Am sa verific.
Chiar daca aceasta este afirmatia Sf Chiril (si nu caut modalitata de a ajunge la "raspunsul pe care il stiu eu, ci stiu pentru ca asta marturiseste Biserica), noi stim ca nu exista infailibilitate in ceea ce face sau marturiseste vreun om. Si Apostolii au gresit. Dumnezeu este singurul infailibil, iar invatatura infailibila este pastrata de Biserica. Ce se adauga de altii este gresit, indiferent cine sunt cei care adauga.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu am inteles bine argumentele dv in contestare. Formulati contestarea, ca sa inteleg mai bine cu ce anume nu sunteti de acord.
Argumentul dvs cum ca Duhul Sfand purcede si de la Fiul este afirmatia Mantuitorului "Eu si Tatal Una suntem". Dar, daca am folosi silogismul astfel, am putea afirma ca Hristos este si Tatal intrupat sau, asa cum a spus Catalin, ca Fiul este nascut in vesnicie .... si de la Fiul(!!!). Deci care este temeiul scripturistic?