View Single Post
Vechi 15.03.2015, 10:11:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Alin, prefer Igor, mulțumesc pentru înțelegere și bunul simț de care dai dovadă înțelegând dorința mea.

Nu sunt stilist. Mă supun deciziei Bisericii, din iubire față de Adevărul exprimat de ea, fiindcă găsesc afirmațiile Bisericii mântuitoare.

Deci: unele Biserici sunt pe calendarul nou, românii, grecii, etc., alții pe calendarul vechi, rușii, athosul. Deci în orice loc mă aflu, mă supun calendarului Bisericii aceleia, Creștine, fără erezie, Autocefale a lui Hristos.

Calendarul NU este o dogmă, NU mântuie, iar ontologic, se trăiesc toate sărbătorile în fiecare zi, și întreaga istorie a omenirii, o arată fiecare 24 de ore. Dar nu intrăm în filosofii, nu e cazul.

E limpede acum că sunt creștin? Fără erezie. Ortodox.

Dobrin7m, teologumenele părintelui Serafim Rose, NU sunt expresii dogmatice față de ereziile lui Augustin și nu au altă valoare decât față de evlavie și cateheză pentru iubirea și egalitatea față de toți oamenii. Sunt de acord cu ce spune părintele Serafim Rose, atâta vreme cât nu intră în dogmatică, pentru că atunci când intră în dogmatică, nu mai poate tăgădui și nu se mai poate îndoi de faptul că Augustin are cel puțin 8 erezii, dovedite.

Ortodoxia este precisă și corectă, tocmai pentru că este caldă și cu simțire, nicidecum rece și fără de simțire, cum spune părintele Serafim Rose, că suntem reci și fără simțire. Sunt convins că părintele Serafim, nu a citit opere dogmatice la Augustin. Dar nu-i nimic, e bine că în cartea lui, își exprimă teologumena, și nu tratează nimic dogmatic.

Iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 15.03.2015 at 10:25:36.