View Single Post
Vechi 16.03.2015, 01:48:43
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si am impresia ca acum chiar s-a ajuns la o cearta de cuvinte.
Si te asigur ca parintele Staniloae cunoastea hristologia, mai bine decat tine si decat mine.
Si foarte probabil, mai bine decat Vlachos pe care il tot citezi.
Nu e vorba de Vlădica Vlachos aici, nici de ucenicii și fanii, "teologului X" sau "teologului Y",
Ci de faptul că unele aspecte și interpretări din Dogmatica părintelui Stăniloae, fundamentale pentru teologia ortodoxă, lasă de dorit, Iar unele dintre aceste interpretări, după cum s-a văzut, se bat ca în cap cu Învățătura de credință (Dogmatica) a Sfântului Ioan Damaschin. Și sunt teologi de renume internațional, cum ar fi Mitrop. Ioannis Zizioulas, care a atras atenția asupra acestor erori din Dogmatica părintelui Stăniloae. Eu am menționat doar una dintre aceste erori, pe care, userul bogdan81 (adică domnia ta) a încercat să o acopere prin niște expuneri filozofice á la Yannaras, care, în realitate, nu au nici o legătură cu Dogmatica și cu dogmele. Eu am menționat doar aceea eroare, în treacăt, însă Mitrop. Zizioulas atrage atenția și asupra altor erori din Dogmatica Parintelui Staniloae. Și vorbește despre Dogmatica părintelui Stăniloae, nu despre o carte oarecare, fie ea și cu conținut religios.

Last edited by Capy; 16.03.2015 at 02:36:12.
Reply With Quote