View Single Post
Vechi 16.03.2015, 09:09:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

:) Pe individul Lucian 008, și pe alți "indivizi", vă invit la comuniunea dialogului și să nu mai fiți în individualitate și să vorbim cu calm și răbdare despre:

1. În care carte și/sau manual de dogmatică, patristică, istorie, etc, la care Sfânt Sinod Ecumenic din cele 9, se vorbește despre "erezia infailibilității sfinților"? Sunt foarte curios să citesc acea carte, sau acea poziție a Bisericii față de infailibilitatea sfinților.

2. Din nou, ca la întrebarea 1, și despre înființarea Bisericii în veci, și de asemenea erezia apariției dogmelor la diferite momente. Sincer, personal, nu-mi amintesc să fi citit vreodată astfel de dogme.

Ca să știu, să văd erezia și să știu să mă feresc și eu de erezie.

Wry și Aba, cine s-a spovedit și s-a împărtășit măcar odată, respectiv la botez, și e ortodox, se mântuiește. Afară de faptul că blestemă pe Dumnezeu și pe patul de moarte, atunci, nu știu, mă îndoiesc că se mântuiește.

Dar cine nu e ortodox, spun clar și categoric că NU se mântuiește.

Da, la nivel global, aproximativ 400 de milioane de ortodocși, se vor mântui.

Pentru că știm deja:

1. "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăția." - Luca 12, 32.
Deci turma e mică, fiindcă sunt aproximativ 400 de milioane la nivel global de ortodocși.

2. "Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." - Matei 7, 14.
Deci puțini află calea strâmtă și îngustă, nu mulți, puțini. Din 7,2 miliarde, doar ortodocșii sunt pe acea cale.

3. "Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine. Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." - Matei 11, 6, 12.
E limpede? Deci nu prin relaxare, prin "lasă că mă mântuie Dumnezeu și pe mine", ci cu străduință și silire. Spre ce? Uite spre ce:

4. "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă." - Matei 6, 33.

5. "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." - Matei 7, 21.

Ce fac celelalte religii?

6. "Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării." - Matei 18, 6.

Și mai sunt versete, pasaje, care arată că sunt puțini care se vor mântui, puțini vor fi...

Și repet, DOAR ORTODOCȘII SE MÂNTUIESC. AVEȚI GRIJĂ. AMIN.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia