View Single Post
Vechi 16.03.2015, 12:06:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
15-20 e mult.
Cu 20 lei faci mancare pentru 3 mese x2 oameni, cel putin.

Ai luat ca sa-i duci si lui sau ai fost sa-ti cumperi tie ( ca tot nu tii post, dar asta nu inseamna dezlegare la junk food) si ca sa ai o justificare/ sa nu te simti vinovata i-ai dus si lui?

O fi buna la gust (orice junk food cam este) dar asta nu inseamna ca e ceea ce trebui sa maninci in post, sub pretext ca esti insarcinata.
Da, am luat pt acasa ca sa ii duc si lui, desi nu trebuia, fiind in post, dar el oricum nu tine, si nu atinut niciodata, degeaba i-as duce/fac mancare de post, ca....ar fi daraua si mai mare...si oricum trebuia sa cumpar si sa fac ceva de mancare, probabil tot atat sau mai mult as i cheltuit, ar fi fost poate si de carat, greutate, era si tarziu, cand sa mai si gatesc, probabil ar fi fost la ora aia tot un junk food ( niste oua cu kaizer, sau niste cartofi prajiti), desi s-ar fi putut si mai bine, un gratar cu salata, de exemplu...

Cu 15 -20 de lei poti gati mai multe portii cu conditia sa te duci la piata la o ora rezonabila, nu la 7-8 seara, la spartul targului cand nu mai gasesti nimic ca lumea, si sa gatesti o ciorba si felul doi, nu stiu daca te-ai referit la mancare de post sau de dulce. Asta presupunand ca mai ai ceva ingrediente prin camara, si nu trebuie sa cumperi de toate ( ulei, zahar, faina, bulion, sare, orez, malai, etc..), ci doar legumele din care vrei sa gatesti ( si eventual carnea, daca nu e in post, dar chiar nu stiu cu ce carne te-ai incadra in banii astia...). De exemplu in weekend a vrut sarmale, varza aveam a trebuit sa cumpar carne pt vreo 50 buc ( nu stiu de ce asa multe, ca nu facem pomana, dar a zis cadaca tot fac,,,), vreo 2 kg, pui ( piept, asa a vrut) si porc, dar mai putin (1/3, 1/4, si tot fara grasime) si a costat numai carnea vreo 38 lei...in conditiile in care restul ingredientelor le aveam...acuma, na, se putea si carne mai ieftina, de calitate inferioara, la 15-16 lei/kg nu 20, dar...( asta mai lipsea, atata munca si sa fac niste scarbosenii :))...acum corect ar fi sa calculam si gazul din butelie, si apa cu care am spalat...dar, in orice caz, avem mancare o saptamana, chiar daca nu vom manca numai asta dimineata la pranz si seara...( eu una chiar nu tineam acum la sarmale, ca nu pot sa-mi iau nici la serviciu, nici seara cand ajung acasa nu e indicat...dar acum ce sa fac)
Reply With Quote