View Single Post
Vechi 16.03.2015, 17:01:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Stiu ca noi ortodocsii avem adevarul pentru ca l-am pastrat de a lungul timpului. Dar si baptistii spre exemplu au aceleasi dogme ca si noi, cred in treime, in Hristos, si chiar multi sunt mai dedicati bisericii decat suntem noi. Deci da, putem spune ca noi, daca urmam Biserica si invataturile ei, avem o cale spre mantuire sigura, dar asta nu inseamna ca nici ceilalti nu se mantuiesc. Gandeste ca sunt comunitati unde nici nu s-a auzit de ortodocsi, sau de existenta lor, dar ei cred ca credinta lor baptista, sau luterana, sau calvinista, sau catolica e cea corecta, si poate ca ii duce spre mantuire. Daca doar noi ortodocsii avem mantuirea si Dumnezeu ar considera acest lucru, atunci nu crezi ca Dumnezeu ar fi facut ceva pentru ca Ortodoxia sa se raspandeasca mult mai mult pe tot globul, si nu sa ramanem aici in Europa de Est?
Sunt doua aspecte:
1. Invatatura revelata nu se bazeaza pe cum consideram noi sau filozofiile oamenilor. Cu cat cineva are mai putine cunostine si intelege mai putin sunt sanse sa nu spuna ceva adevarat.
2. Invatatura revelata nu se bazeaza nici pe parerea majoritara si pe vot. E adevarat chiar si daca numai unul o sustine si toti ceilalti spun altceva.
Acestea fiind spune eu ti-am raspuns la intrebari dar cred ca nu ai citit mesajul meu sau nu l-ai inteles. Toti cei dinainte de Hristos (cu doua exceptii) mergeu in Iad, indiferent ca erau credinciosi, aceau fapte bune, etc. Pentru ca pierdusera harul si nu-l mai puteau castiga. Hristos a adus harul, se primeste prin Botez si Sfintele Taine. Deci fara Botezul din Biserica Ortodoxa sunt la fel ca cei de dinainte, pot sa faca oricate fapte bune. Hristos a venit pentru toti oamenii, nu doar pentru ortodocsi. Apostolii au fost in majoritatea tarilor de atunci, dar nu toti au acceptat crestinismul. Altii, care l-au acceptat au cazut apoi, multi sunt musumani acum in acele tari. Domnul are grija de toti, daca e unul vrednic sa afle adevarul nu e nevoie de avion sau tren ca sa ajunga la el, nu-i asa? Asta e, se pare ca doar astia au acceptat ortodoxia si adevarul, vezi si tu ca sunt destui atei sau de alte culte pe forum care nu accepta ortodoxia, desi acum stiu despre ce e vorba.