View Single Post
  #18  
Vechi 16.03.2015, 22:17:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Anita, da, iubim ereticii ca oameni, dar nu poți să protejezi un eretic, și să spui că îți este ascuns Adevărul față de erezia lui, din dragoste ce are Dumnezeu pentru tine, ca să nu fi osândit cu pedeapsă mai mare în iad... :) În primul rând în iad, nu este nicio pedeapsă de la Dumnezeu, dar ăsta-i alt subiect teologic.

Deci revin, sunt zeci de versete care te contrazic și dovedește că ce spun eu, păcătosul, e Adevărat.

Adevărul trebuie mărturisit și apărat de atacurile ereziilor. Tocmai de aceea avem Sfintele Sinoade, cele 9, ca să se stabilească granița Luminii față de întuneric.

Ce se întâmplă în Biblie, cu fariseii față de Apostoli, nu poate fi o comparație mântuitoare cu Adevărul față de erezie. Hristos vrea să cunoaștem ereziile, ca să putem stabili prin Duhul Sfânt, mântuirea, față de nemântuire.

Toți ereticii, sunt afară din Biserică, în granițele nemântuitoare, stabilite tocmai pentru a arăta nebunia minții lor. Ca și unii și alții să înțeleagă ce este bine și mântuitor și ce este rău și nemântuitor.

Iar ereticii, nu se vor mântui.

Iertare.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 16.03.2015 at 22:19:40.
Reply With Quote