"Minunată este știința Ta, mai presus de minte; este înaltă și n-o pot ajunge." - Psalmii 138, 6.
"Cel ce iubește învățătura iubește știința, iar cel ce urăște certarea este nebun." - Pildele lui Solomon 12, 1.
"mustră pe cel înțelept și el va pricepe știința." - Pildele lui Solomon 19, 25.
"știința celor sfinți nu o cunosc." - Pildele lui Solomon 30, 3.
Un verset mult iubit de mine:
"Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința." - Ecclesiasticul 1, 18.
"mi-am silit inima ca să pătrund înțelepciunea și știința, nebunia și prostia, dar am înțeles că și aceasta este vânare de vânt" - Ecclesiasticul 1, 17.
"Înțelepciunea ta și știința ta te-au amăgit astfel" - Isaia 47, 10.
"Tot omul rătăcește în știința sa" - Ieremia 51, 17
"Vor veni înspăimântați de știința păcatelor lor și fărădelegile lor îi vor mustra față în față." - Cartea Înțelepciunii lui Solomon 4, 20.
"Cu știința înțelegerii i-a umplut pe oameni și le-a arătat și bune și rele." - Isus Sirah 17, 6.
"Harul femeii va veseli pe bărbatul ei și oasele lui le va întări știința ei." - Isus Sirah 26, 15.
"Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și știința celor învățați voi nimici-o" - I Corinteni 1, 19.
"Cât despre proorocii se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;" - I Corinteni 13, 8.
"O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu! Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui!" - Romani 11, 33.
"Timotei, păzește comoara ce ți s-a încredințat, depărtându-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase" - Timotei 6, 20.
"femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el." - Facerea 3, 6.
"Ziua zilei spune cuvânt, și noaptea nopții vestește știință." - Psalmii 18, 2.
"Tu ai știință de toate și cunoști că eu urăsc slava celor fără de lege" - Estera 4, 17.
"Înțelegi tu plutirea norilor, minuni ale Aceluia a Cărui știință este desăvârșită?" - Iov 37, 16.
"Fugi dinaintea omului fără de minte, căci tu știi că nu este nici o știință pe buzele lui." - Pildele lui Solomon 14, 7.
"când cel înțelept este dojenit, el câștigă în știință." - Pildele lui Solomon 21, 11.
"în locuința morților în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici știință, nici înțelepciune." - Ecclesiasticul 9, 10.
"vă voi da păstori după inima Mea, care vă vor păstori cu știință și pricepere." - Ieremia 3, 15.
"Din pricină că s-a descoperit în Daniel un duh înalt, o știință și o pricepere de a tâlcui visele, de a dezlega lucrurile greu de înțeles și de a descoperi tainele" - Daniel 5, 12.
"Piciorul nebunului grabnic este în casă; iar omul care are multă știință se va sfii de întâlnirea cu oricine." - Isus Sirah 21, 24.
"Și El a dat oamenilor știință, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate." - Isus Sirah 38, 6.
"Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, iar dragoste nu am, nimic nu sunt." - I Corinteni 13, 2.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|