View Single Post
Vechi 17.03.2015, 23:01:46
Barsaumas
Guest

Implicit Am incercat sa ma tin departe de acest topic, dar...

Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Crezi ca Zizioulas sta mai bine? Are si el aceleasi pareri. Mai sustine si primatul papal. Si se pare ca e si nitel pro-gay.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...icilor-rusiei/
Off-topic: Exact de ce ma temeam! Acum inteleg poate stimatii latrai pro-occidentali de pe forum ca rolul Rusiei nu este de a fi crezuta de naivi ca e lapte-si-miere, sau invers, cazan cu smoala, ci fortand nitel comparatia, rolul Asiriei cand Israel cadea in idolatrie. Incercati sa ganditi si cu mintea si mai ales cu sufletul, nu doar cu burta si partea spongioasa a mintii, aia imbibata de propaganda si "strachina mea e plina", stimati provestici (evident, nu ma adresez colegilor de topic, ci stiu ei cui): dupa ce Rusia va fi infranta, la conducerea Rusiei si a Sinodului lor vor veni pro-occidentali, care vor introdiice un spirit reformist, si vor cadea de acord cu mosul mason din Fanar. O sa vedem, culmea apostaziei, eretici, femei si gay in altar.Si nici macar o palma sanatoasa si destaptatoare spiritual nu le vom putea da acelor suboameni. Nu ca rusia si clerul si ierarhia ei ar fi depozitul cu sfinti si perfecti, mai ales cele actuale (Ha!). Nici vorba. Insa macar din motive de propaganda, si tot sunt nevoiti sa se opuna metastazei care vine de la Vaticanul post-conciliar si cripto-protestant si Fanarul ultra-ecumensit si laicizant. Si da, e clar ca Fanarul a cazut, facand compromisuri peste compromisuri. si vor sa ne tarasca pe toti in mocirla lor. Scenariu simplu: stare de urgenta/razboi in Europa + unirea decretata in graba si cu toate compromisurile necesare (necesare lor, desigur) intre modernistii protestantoizi ai lui Bergoglio si cioclii lui Bartolomeu. Se va putea impotrivi cineva? Nu. O sa fim nevoiti sa suportam ghei, femei-"preot", femei-"episcop", si alte gunoaie de genul in Biserica.
Imi cer scuze profunde pentru off-topic.
On-topic: sa cadem de acord, noi toti, d-l Capy, cristirg, si oricine, sa folosim aceleasi izvoare si aceeasi terminologie. Fara ierarhi ecumensiti, fara carti dubioase, moderniste, etc. Ii reamintesc d-lui Capy ca Pr. Staniloaie a suferit pentru Hristos, ori suferinta asumata prin rugaciune, dublata de eruditie bisericeasca, sunt izvorul unui parau teologic limpede.
Cu siguraanta, chiar si sfintia sa a avut greseli in opera. Normal. DAr NU cea de care se face vorbire aici.
Bogdan, Delia si Ioan Cezar au expus problema foarte cast, zic eu.

Last edited by Barsaumas; 17.03.2015 at 23:08:03.
Reply With Quote