View Single Post
Vechi 18.03.2015, 02:16:48
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Nu, Anita, ei doar se fac că nu știu asta.
Ei nu vor să înțeleagă și să accepte că sunt în erezie. Și tot li se dovedește erezia, li se arată Adevărul, dar din cauza mândriei lor, nesupunerii, neiubirii și lăcomiei, nu vor să accepte.
Iar noi le spunem Adevărul, de 2 ori:
"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te," - Tit 3, 10
Dar acele două mustrări, pot dura câte 20 de ani fiecare mustrare, sau câte 2 minute. Depinde câtă dragoste are cel ce mustră erezia.

Însă e clar că Dumnezeu vrea să fie printre creștini și eretici. De ce? Uite:
"Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19.
Deci ereziile, fac mai strălucitoare credința, fac mai minunat și mântuitor creștinismul, fac mai mare biruința și mai de neimaginat răsplătirea, pentru "turma mică, care va moșteni Împărăția Cerurilor" (Luca 12, 32)

Deci noi, creștinii, azi, știind atât de multe despre erezii, ne este mai ușor să fim creștini, dogmatic vorbind, și Dumnezeu a lămurit acest lucru, pentru a rezista mai ușor, în fața asediilor secolului 21, în care suntem și a celor ce vor urma, asediile plăcerilor materiale, de tot felul.

Iar când spui că propria mântuire trebuie să ne intereseze, ești egoistă.
Mai bine prefer să nu mă mântuiesc eu, dar să scap cumva din ghenă, să împiedic mai bine zis, pe măcar 2 sau 3 oameni de pe pământ, să ajungă acolo, și să-i ajut cu orice îmi stă în putere, să biruiască și să dobândească cerurile.

Îmi amintesc în acest context de:
"Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi." - Ioan 15, 13.
și:
"Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioși și să nu căutăm plăcerea noastră." - Romani 15, 1.
și
"În lupta voastră cu păcatul, nu v-ați împotrivit încă până la sânge." - Evrei 12, 4.

Înțelegi acum? Așa trebuie să ne pese de eretici. Sunt fii risipitori. Oaia pierdută, pentru care Hristos lasă cele 99 de oi, și merge în căutarea celei pierdute.

Și cum bine spui la final, exact pentru protejarea celor mici, ai noștrii, să nu fier smintiți, dacă știm să luptăm bine, trebuie să luptăm, pe fronturile nevăzute, pentru a birui ereziile, a câștiga sufletele, și asa, a fi păziți cei mai mici, în siguranță... neortodox spus. Dumnezeu prin noi, dacă asta vrem și ne dorim. Iar răsplata celui care face acestea, va fi precum a Apostolilor, spune Sfântul Ioan Gură de Aur.

Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote