Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina
Si eu am ajuns la concluzia ca mancarea romaneasca este grea si nu printre cele mai sanatoase alegeri,prea multa carne,grasime ,rantasuri si prajeli.
|
Cam aceiasi parere am si eu.Mancarea traditionala este foarte gustoasa,nimeni nu poate contesta asta, dar prea grea, se foloseste prea des carnea de porc in alimentatia zilnica.Am observat ca se utilizeaza rar meniuri bazate pe salate sau peste preponderent, fructe si sucuri naturale.Un lucru surprinzator: multi romani consuma masa cea mai ,,grea" seara si sar peste micul dejun, iar in timpul zilei nu consuma cereale sau fructe ci produse gen shaorma sau pizza.Nu prea exista o cultura a unei alimentatii sanatoase dar, totusi, am vazut si oameni care, in perioadele de post macar, renunta la meniul traditional, bazat in exces pe carne, in favoartea unei alimentatii mult mai sanatoase si echilibrate.Insa aspectul care m-a intrigat cel mai mult este apetenta multor oameni pt bauturi gen cola sau de acest tip in detrimentul unor ceaiuri cu miere de exemplu.Foarte multi oameni nu practica nici un fel de sport sau de exercitii fizice iar mersul pe bicicleta este foarte putin raspandit.