Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
La moartea lui Carol I s-au desfasurat funerarii ortodoxe si catolice.Azi unii le-ar numi ecumeniste. Ultima lui dorinta, din testament, a fost ca trupul lui sa fie binecuvantat de un preot catolic.Regina Maria a fost chiar membra bahai, declarata.Nu-ti foloseste la nimic sa idealizezi istoria ca sa dea bine in poza. Au fost monarhi buni, indiferent de situatie, si au iubit tara asta, desi erau, la origini, straini de ea.PS: daca vizitezi azi un spital din Bucuresti, din lantul ,,Regina Maria", vei gasi si pliante cu bahai,am vazut cu ochii mei.Ghici de ce :)
|
Carol I a asteptat foarte mult timp binecuvantarea Papei pentru casatoria sa cu Elisabeta de Wied. Datorita faptului ca urmasii sai trebuiau botezati orotodcsi, Papa nu a vrut sa-i dea binecuvantare. Pana la urma a gasit un preot catolic militar care sa-i oficieze nunta.
Problema e ca fara binecuvantarea Papei, cununia ... e lipsita de efecte (conform canoanelor catolice). Asa ca cei doi au ajuns in Dealul Mitropoliei pentru asa-zisa binecuvantare.
Ei, conform canoanelor ortodoxe NIMENI nu poate sa dea binecuvantarea fara ca cei doi candidati la Taina Cununiei sa nu fie ortodocsi.
Trecerea de la catolicism la Ortodoxie se face prin rostirea Crezului Ortodox si Mirungere, taina care se poate oficia inainte de Taina Cununiei.
Eu unul nu cred ca regele a primit binecuvantare fara a fi trecut la Ortodoxie cu acceptul sau, bineinteles.