Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Nu-ti foloseste la nimic sa idealizezi istoria ca sa dea bine in poza.
|
Nu incerc sa idealizez istoria, incerce sa-i caut partile bune din care sa invat.
Iar faptul ca religia influenteaza modul de actiune al personajelor istorice este un fapt cat se poate de real.
Spre deosebire de altii, nu ma complac intr-un pesimism "atotstiutor": mi te si imaginez dimineata sorband cu zgarcenie dintr-o cafea, dar tragand cu nesat dintr-o tigara si citind cine stie ce gazete, totul intr-o aura atotcunoscatoare si sigur pe mantuirea ta. Eu unul am trecut de starea asta si am ajuns sa constientizez ca fiecare minut conteaza pentru mantuire.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|