Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu zic ca"evenimentul"unic de a deveni mama este o ocazie destul de buna pt a gati si alege sa mananci sanatos macar pt 9 luni :)
Secretul este sa faci cumparaturi din timp,sa sortezi,speli si portionezi legume proaspete si fructe in asa fel incat cand vii flamanda totul sa nu iasa din control.
Americanii spun ca este prea tarziu sa tii dieta cand iti este foame;cand vii flamand acasa si nu esti pregatit faci cele mai proaste alegeri.
De fapt asta este regula generala.
Si eu am ajuns la concluzia ca mancarea romaneasca este grea si nu printre cele mai sanatoase alegeri,prea multa carne,grasime ,rantasuri si prajeli.
Eu de regula,nu gatesc romaneste decat de sarbatori,si atunci dietetic.
Nu pot sa mananc nimic prajit pt ca-mi declanseaza refluxul de acid gastric.
|
Defapt, se tine inainte sa devi insarcinata, dar ma rog. Majoritatea tin macar in cele 9 luni si cand alapteaza.
*
Nu stiu ce intelegi prin mancare romaneasca, care include si mancare de post. Acele cateva feluri de mancare care se consuma la greu in ziua de azi, da, nu sunt prea sanatoase, mai ales in consum mare.
Insa, in trecut cand se tinea post serios, nu abuza nimeni de mancarile grele. Si se tinea post f.strict, nu ca acum. Ah, si oamenii erau f.activi si muncitori, nu ca noi. Si depinde si unde locuiesti. Daca ai animale si muncesti pamantul ca bunica mea, crede-ma ca nu poti sa faci treaba doar cu orez.