Ai vorbit despre mancarea romaneasca la modul general, nu despre ce prefera
unii romani. Si eu ti-am spus ca bucataria romaneasca e destul de bogata, cu tot felul de retete si de post, si de dulce. Am carti de bucate romanesti si sunt o gramada (de post, de dulce, boieresti, Aton Roman etc.) Oricum din moment ce ai spus ca nu mai mananci mancare romaneasca, ptr. ca e rea, se includ si ghiveciul, si supa de legume, si celelalte mancaruri de post. Apoi, faptul ca in trecut, dar si in prezet, oamenii traiasc la tara si muncesc la animale, la padure, pamantul (gradina,fanul-iti ia o vara intreaga numai sa faci fanul), nu se imbolnavesc, chiar daca din cand in cand mananca si mancaruri mai grase, tocmai ptr. ca muncesc zilnic si depun mult efort fizic.
Ce vroiam sa spun este ca bucataria romaneasca nu se rezuma la sarmale, mici, ciulama si carnati. De asemenea, nu se rezuma la restaurantele romanesti. E cam greu de spus ce mananca romanii, din moment ce nu am colindat toata tara ca sa vedem ce si cum. Oamenii pe care ii cunoastem, imprejurarile in care am fost, nu este egal cu toata tara sau tot neamul.
Din cate stiu eu, romanii nu mananca zilnic la restaurant; mananca si ei ce le place si ce nu mananca prea des, daca tot dau banii sa iasa in oras. Inca nu a devenit traditie sa iei take-out aproape zilnic sau sa mananci mereu la restaurant sau la cantina.
Sarmalele, gogosarii umpluti si rosiile umplute se pot face si de post, cu mai putin ulei.
Sunt destui oameni care tin post sau care mananca si mancare de legume, nu doar carne. Nu putem sa ii bagam pe toti in aceiasi oala, mai ales ca nu cred ca doar exceptiile mananca cat de cat sanatos.