View Single Post
Vechi 21.03.2015, 20:16:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Sophia:

Nu as vrea sa intru in conflict pt asa un motiv stupid ca mancarea :)

Nu pot sa spun ca sunt vegana 100% /an. Mai degraba vegetariana cu aport de fiinte marine(scoici,creveti,raci) si branzeturi(exclus lapte).

In afara postului mananc destule chestii gustoase,sofisticate din bucataria asiatica-iar pe timpul postului trebuie sa le evit pt ca dpdv spiritual nu sunt"de post"-adica sunt bune,gustoase,adictive,placute...
Cum in majoritatea timpului am adoptat o dieta mediteraneeana sunt obisnuita sa consum si un pahar de vin rosu la cina(dar nu la fiecare cina).

Ei,in post nu este usor pt ca si mie imi lipseste mancarea asiatica,vinul,uleiul si branzeturile :)

Bine,ca veni vb mai mult de 2 zile nu reusesc sa tin post de ulei,ma lesina si ma deprima legumele chioare.
Dar...sunt convinsa ca daca m-as ruga sa fiu ajutata sa trec peste aceste impedimente biologice ,Dumnezeu ar face o minune si mi-ar parea bune si gustoase si legumele fierte,numai ca eu ma intorc la meteahna mea si zic sa sunt neputincioasa,pun ulei si mananc.

Concluzia este ca de unii singuri nu putem tine post aspru,avem nevoie de ajutor cat si de tarie de caracter pt a ne infrunta adictia de placere a gustului (eu vb strict despre mine).

Am inteles ca nu-ti plac pastele...
Asta pt ca nu ai mancat unele bune :)
Pt ca au tendinta sa constipe este mai sanatos sa se consume paste de orez,quinua sau hrisca.Eu le prefer pe cele de hrisca,se digera mai bine plus ca sunt bogate in fier,zinc,seleniu,amino acizi si antioxidanti.
Sau poate de vina este doar intoleranta la gluten,o problema noua a omului modern care a modificat genetic graul ,l-a stropit cu chimicale si acum a devenit toxic pt consum;in occident este o adevarata isterie a glutenui.

Dimineata imi fac oatmeal(un fel de arpacas fiert)in care pun nuci,migdale,stafide si banana.Daca iti place mai dulce se pune si zahar.
Paine cu dulceata si unt de arahide;paine cu avocado si rosii,paine cu pasta de susan(tahini).
De multe ori sar peste mic dejun(doar 1 ceai gol) si mananc doar pe la 2-3.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 21.03.2015 at 20:57:45.
Reply With Quote