Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu nu cred nici acum si cred ca niciodata nu am sa cred ca cineva care munceste poate sa tina si post negru.
|
Daca sapi santuri, probabil ca nu.
Citat:
Nu stiu si nu inteleg de unde isi iau energia, cum rezista.
Nu este posibil. Punct.
|
Pai cum de unde, carnitza, painica, prajiturele, dulciurele, toate depuse in jurul taliei..
Sa nu-mi zici ca nu stii despre ce vorbesc
Citat:
Ca sa concluzionez in "conflictul" vostru, am sa spun ca alimentatia este ceva individual (in functie de organism) si se mai modifica de-a lungul timpului, in functie de conditii.
Si este si ceva regional.
Nu se poate generaliza.
|
Alimentatia nu, dar postul da :)
Citat:
Eu raman la convingerea ca organismul singur stie ce are nevoie si ce ii face rau, fie ca vrem noi sau nu.
|
Daca ar sti, n-ar fi atatia obezi sau oameni cu alte probleme derivate din alimentatie.
Citat:
Am mai tot spus ca nu numai alimentatia influenteaza sanatatea, ci si stresul, grijile, frica, etc.
|
Si inca cum influenteaza.
Multe din problemele cele mai frecvente sunt probleme de alimentatie.
Sigur, se mai adauga si altele, eu as pune imediat dupa alimentatie
lipsa de miscare (nu 10 min plimbarica prin parc desi pentru unii si asta e mult).
Citat:
O alimentatie normala, sanatoasa, echilibrata, nu face rau.
|
Problema e ca nu stie nimeni care ar fi aia.
Fiecare are o parere...daca e sanatos cu ea si nu e supraponderal sau alte probleme de sanatate derivate din alimentatie, probabil a nimerit-o.
Citat:
Nu, nu suntem si nu putem fi pusi toti in aceeasi oala nici macar pentru postul religios. Fiecare este altfel.
|
Pai nu, nu poti fi pus, ideea e daca te pui tu..
E benevol.
Si nu toti au bunavointa.
Sub diverse pretexte "istete", desigur.
Citat:
De ex. (fara intentia de a rani) nu stiu cum ar putea tine postul Yasmina. Cu ce? Ea este vegana oricum.
|
Pai tine tot timpul.
Frumos, nu-i asa? :)
Daca vrea un plus de nevointa, maninca mai putin.
Mai rar.
Mai tarziu.
etc.
Citat:
Nu stiu cum sa tina postul o femeie gravida, ca fallen.
|
Maninca vegan. Simplu, nu?
Nu se moare din asta, apropo.
Sunt tari in care e felul de mancare cvasi-exclusiv.
Ca nu-si permit sa arunce 10kg de boabe din care manca toata familia o luna, pentru un kg de carne.
Si au mai putine boli ca cele unde se consuma in mod curent carne si grasimi animale.
Citat:
Si chestia asta cu vai, carnurile. Ce rele sunt. Nici nu cred ca este adevarat. In cantitati moderate si preparate ina numite feluri, carnurile nu fac rau, ci dimpotriva.
|
Greu de spus ce inseamna "cantitati moderate".
Si acum nu atat carnea in sine este o problema ci sursa ei.
Adica productia industriala, din concentrate, hormoni, antibiotice, animale inghesuite, chinuite, stresate, etc.
Citat:
Am redus mult carnea (din motive diverse, mai ales financiare). Dar un pic, o feliuta de mezel tot imi trebuie. Un pic de pui in week-end.
Pai vin si spun unii ca vai, desfranarea si lacomia si ca de aia trebuie post. Cand tu mananci o friptura la Pasti si la Craciun???
|
Citat:
Eu nu stiu ce manacati voi dimineata in post, pe langa ceai.
Ca eu gem si miere de ma ia cu lesin...
|
Corpul isi ia in mod curent energia din carbohidrati, nu din grasime/carne.
Deci paine/miere/dulceata ofera chiar mai mult decat este nevoie.
Este insa o problema aici.
Painea alba si mierea/dulceata au indice glicemic mare.
Adica se absorb rapid, provoaca o crestere glucemica brusca care provoaca un raspus insulinic major care la randulu lui determina o scadere glicemica brusca - ceea ce binenteles inseamna lipsa de energie, obezitate, alunecare spre diabet de tip II.
O paine integrala, eventual cu seminte, chiar si un pumn de seminte, ar fi mult mai indicate, mai ales in post.
Se digera/absorb mai lent si ofera energie pentru o perioada mai lunga de timp.
Din acelasi motiv se orienteaza unii si spre lapte/oua - care reprezinta in principiu grasimi/proteine - se digera mai lent si ofera energie pe o perioada mai lunga de timp.
Insa daca e post, si chiar vrei sa tii post, o dai pe paine/seminte.
Daca nu, iti gasesti tot felul de scuze "istete", pana si cu friptane in post.
Citat:
Trebuie sa avem mare grija de organismul nostru.
Pana la urma daca nu te simti bine nu poti nici sa te rogi nici sa ajungi la biserica si nici sa faci fapte bune. Ci doar sa zaci.
|
Poti si daca nu te simti atat de bine, dar trebuie
daruire si un efort de
vointa.
In conditii din astea se vede de fapt adevarata credinta, nu p burdihanul plin.